Afbeelding

Damesteam symbool voor wederopstanding LSV

Algemeen

Lennisheuvel - Zo’n vijf jaar geleden zag het vrouwenvoetbal bij de Lennisheuvelse voetbalvereniging LSV het levenslicht. Waar in de beginjaren de ene monsternederlaag de andere steevast opvolgde weten de dames vandaag de dag eindelijk wat winnen is. LSV is trots op haar damesteam dat symbool staat voor de wederopstanding van de club.

Hoewel de damesafdeling inmiddels zo’n 5 jaar bestaat is dit het eerste seizoen dat er ook daadwerkelijk iets gewonnen wordt. LSV Dames 1 staat in de vijfde klasse keurig in de middenmoot. Dat dit allerminst vanzelfsprekend is weet vicevoorzitter Stef Streur als geen ander. Hij is dan ook bijzonder trots op wat ‘zijn’ meiden dit seizoen presteren. Sinds 2,5 jaar is hij de trainer van LSV Dames 1. Nadat het halve team er de brui aan had gegeven had hij bij zijn aantreden als coach de beschikking over slechts zes speelsters. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten zette Streur en zijn meiden de schouders eronder. In eerste instantie werd er louter getraind, maar bij aanvang van het daaropvolgende seizoen had men juist genoeg speelsters om zich in te schrijven voor de ‘zeven tegen zeven competitie’. Ook daar was het team aanvankelijk nog kanonnenvoer voor iedere tegenstander. Iets dat overigens allerminst tot chagrijn leidde bij de speelsters.

Al is winnen natuurlijk altijd leuker dan verliezen. En hoewel er in eerste instantie nog niet werd gewonnen, werd er wel degelijk progressie geboekt. Het verloop van het vorige voetbalseizoen onderstreept dit. In de voorbereiding werd een oefenwedstrijd tegen Vlijmense Boys met maar liefst 21-0 verloren. In de openingswedstrijd van de competitie ging LSV tegen dezelfde tegenstander met 17-0 de boot in. Toen beide ploegen elkaar in de laatste speelronde opnieuw troffen kon Vlijmense Boys kampioen worden. Streur herinnert zich die wedstrijd nog goed: “Er stonden daar veel mensen langs de kant en de voorbereidingen voor een kampioensfeest waren in volle gang. Het was duidelijk dat Vlijmense Boys deze wedstrijd koste wat kost wilde winnen.” Maar in plaats van een nieuwe slachtpartij werd het deze middag slechts 4-1. Een stand die nota bene bij rust al was bereikt. Ondanks de nederlaag was Streur trots op zijn meiden: “Het mooiste compliment kwam van de coach van Vlijmense Boys. Die kwam na afloop de kleedkamer in en complimenteerde mijn speelsters met het vertoonde spel en de enorme vooruitgang die we geboekt hadden. Winnen moet je leren, en hoewel we die dag nog altijd niet gewonnen hadden was dat wel hét moment waarop we ons realiseerden dat die winstpartijen niet lang meer op zich zouden laten wachten.”

Tegelijkertijd met de moraal steeg ook het aantal speelsters, waardoor het damesteam tegenwoordig een heus elftal op de been kan brengen. En niet zonder succes. De geelblauwen zijn dit seizoen al een aantal maal als overwinnaars van het veld gestapt. Deze resultaten geven niet alleen het dameselftal zelf een enorme boost, maar straalt af op de gehele vereniging. Streur: “Het damesteam hing er altijd maar een beetje bij, maar wordt nu eindelijk voor vol aangezien. Het is geweldig om te zien wat het met het zelfvertrouwen van die meiden doet nu ze ook wedstrijden kunnen winnen. Bovendien zijn ze allemaal erg betrokken bij de club. Speelsters zitten in verschillende commissies en doen vaak mee aan de activiteiten die we hier organiseren, zoals de traditionele zeskamp. De damesafdeling is volop in ontwikkeling. We zouden graag nog enkele speelsters erbij krijgen zodat we wellicht nog een tweede team kunnen vormen. Daarnaast doen ook onze meisjes van de B1 het hartstikke goed. Naast onze splinternieuwe kantine is het damesvoetbal echt het pronkstuk van onze club. Hoe die meiden zich de afgelopen jaren omhoog hebben weten te werken, staat wat mij betreft symbool voor de gehele wederopstanding van LSV.”

Uit de krant