Logo mooiboxtel.nl
Mitchell tijdens een optreden in Boxtel. (Foto: Natasja Thijs)   | Fotonummer: 10b997
Mitchell tijdens een optreden in Boxtel. (Foto: Natasja Thijs) (Foto: Natasja Thijs)
Human Interest

Mitchell laat drie stoelen draaien bij The Voice Kids; Boxtels zangtalent kiest voor team Ali B

Boxtel - Daar stond hij dan, vrijdagavond, bij The Blind Auditions van The Voice Kids 2018. De Boxtelse Mitchell Thijs (12) gaf een spetterend optreden, waarvoor Ilse DeLange al snel haar stoel liet draaien. Tegen het eind van zijn swingende performance draaiden ook Douwe Bob en Ali B. Het jonge zangtalent koos uiteindelijk voor die laatste als zijn zangcoach. Met team Ali B gaat hij de strijd aan met de andere kandidaten om de winnaar van deze editie van The Voice Kids te worden. Het zou een geweldige toevoeging zijn aan Mitchells zang-cv, dat inmiddels al zeer omvangrijk is. Want optreden, dat zit deze jongen in het bloed.

Toen Mitchell voor zijn tweede verjaardag een plastic piano kreeg, bleek al snel dat hij dol was op zingen en entertainen, zo vertelt zijn moeder Natasja: "Van 's morgensvroeg tot 's avondslaat was hij showtjes aan het weggeven met de tv op MTV of een andere muziekzender." Naarmate hij ouder werd, bleef hij zingen en moesten Mitchells ouders toegeven dat het helemaal niet verkeerd klonk. Ze gaven hem voor zijn zesde verjaardag een box met microfoon en de kleine Mitchell begon met zangles. De microfoon en box waren een groot succes; elk moment dat hij kon, zong hij het ene na het andere nummer. Voor zangles bleek het echter nog te vroeg, maar daarin kwam verandering toen Mitchell negen was. Naast zangles deed hij toen ook mee aan 'Acteren doe je zo', de musicalopleiding van Geert Hoes. Het eerste seizoen hiervan (2015) werd afgesloten met de Musical 'Repelsteeltje', waarin Mitchell verschillende rollen speelde. Voor het tweede seizoen, in 2016, had de jonge Boxtelaar de hoofdrol in de musical 'Aladdin' te pakken, maar deze werd tot zijn grote spijt niet opgevoerd. "Mitchell baalde daar erg van", aldus Natasja. Gelukkig kreeg hij later dat jaar een tweede kans bij Stars on Stage in Vught, waar hij ook musicalles volgde. "Dat ze die voorstelling gingen spelen, was natuurlijk geen garantie dat Mitchell de hoofdrol mocht doen", aldus zijn moeder. "Maar hij haalde alles uit de kast bij de auditie en mocht in de huid van Aladdin kruipen."

In Boxtel had Mitchell inmiddels in de serie Stapel op Sint! gespeeld, waarvoor hij samen met Saraphina Afari en Charlotte Dankers uit negentig kinderen was gekozen. "Auditie doen vond Mitchell geweldig, dus schreven we hem in bij castingbureau's", vertelt Natasja. Na een kleine figurantenrol in 'Vlucht MH17' met Katja Schuurman, volgden de audities elkaar snel op. "Zo pakte hij in 2016 een grote rol in de opvoering van 'Dolfje Weerwolfje' in Pretpark Julianatoren", aldus Natasja. "En in 2017 hoefde hij niet eens de gebruikelijke week te wachten, maar kreeg hij bij de audities voor het nieuwe Belgische programma 'Fox the Band' al meteen te horen dat hij mee mocht doen!" De audities waren echter niet één grote aaneenschakeling van successen. Bij de audities voor de musical Dummie de Mummie kreeg Mitchell een black out en zag hij de hoofdrol aan zijn neus voorbij gaan. Maar dat hoort er allemaal bij, zo benadrukt zijn moeder: "natuurlijk is het ook een keer tijd voor een afwijzing, daarmee moet je immers ook leren omgaan."

Mitchell hield zich niet alleen bezig met musicals. Sinds 2016 maakt hij deel uit van het Boxtelse talentenproject The Star Company van Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen, waar hij niet alleen zang- en dansles volgt, maar ook onder andere mental coaching en presentatietraining. Maar zijn grootste wens was toch om een keer op het podium te staan bij The Voice Kids. Perfectionistisch als hij is, vond Mitchell zichzelf echter nog niet goed genoeg om zich hiervoor op te geven. Maar daar dacht zijn moeder anders over: "Voor een ander tv-programma had ik een filmpje nodig van Mitchell, maar ik mag hem nooit filmen. Daarom schakelde ik zijn zangcoach Inge van den Biggelaar in om een nummer met hem te oefenen en op te nemen. Deze opname stuurde ik in, maar helaas werd Mitchell het voor dat programma niet. Achteraf zijn we daar heel blij om, want ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en die opname naar The Voice Kids te sturen. Binnen een week kreeg ik al een reactie: hij mocht auditie komen doen."

Mitchell zelf was stomverbaasd, aldus Natasja: "'Dat kan niet, ik heb me niet eens opgegeven!', riep hij toen ik het hem vertelde. Dat moment was zo mooi, dat vergeet ik nooit meer." Meteen stortte Mitchell zich onder begeleiding van zangcoach Inge op de voorbereiding voor zijn auditie. "Alles moest afgezegd worden", vertelt zijn moeder, "zijn musicallessen, afspreken met vriendjes, rugbytrainingen en -wedstrijden. Daar was buiten school even echt geen tijd meer voor. Maar dat had hij er graag voor over om zijn grote droom uit te laten komen."

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover en was het Boxtelse zangtalent te zien op RTL4 bij The Blind Auditions voor The Voice Kids 2018. Niet alleen ging zijn droom om hieraan mee te doen in vervulling, Mitchell was door naar de volgende ronde, The Battles. Als kers op de taart kreeg hij ook nog eens de coach van zijn dromen, want hij koos voor het team van zijn favoriete coach, de beroemde rapper Ali B. "Goed gedaan man", zei deze tegen hem, "welkom in mijn team!" Het leek bijna niet mogelijk, maar de big smile die Mitchell zijn hele optreden op zijn gezicht had, werd bij de woorden van zijn nieuwe coach nóg groter.

The Voice Kids 2018 is elke vrijdag om 20.30 uur te zien op RTL4. Mitchell is te volgen op Instagram en op Facebook.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>