Afbeelding

Soms moet je optreden!!

Algemeen

Onlangs sprak ik Julia, een vrouw die al jaren een relatie heeft met Willem. Willem is officieel nog steeds niet gescheiden van zijn vrouw. Zijn vrouw vertraagt de scheiding bewust met allerlei zaken die er weinig toe doen.

Elke keer wanneer hij van plan was om niet langer te blijven soebatten dan kreeg mevrouw een huilbui of een paniekaanval, en dan besloot hij het “nog maar even op zijn beloop te laten”. En zo was dat al jarenlang gebeurd.

Julia’s geduld raakte op, ze had het idee dat haar leven steeds in de wachtstand stond. En Willem verdedigde zijn houding, door te schermen met “het belang van de kinderen”, die niet gediend zouden zijn bij het doordrukken van een door zijn vrouw ongewenste scheiding.

Maar wat is in dit soort gevallen het belang van de kinderen? Is het in hun belang als hun vader ongelukkig is? Is het in hun belang als er steeds onduidelijkheid is? Scheiden is nooit fijn voor kinderen, maar onduidelijkheid is misschien nog wel erger. Een knoop doorhakken geeft rust.

Natuurlijk moet je altijd proberen om de zaken op een nette manier te regelen, liefst zonder elkaar pijn te doen. Vaak lukt dat niet, maar het is goed om daar naar te streven. Maar als iemand welbewust probeert om dingen tegen te houden, dan kun je niet met je laten sollen.

Julia werd bozer als Willem weer een aankwam met de wens van zijn vrouw om opnieuw van mediator te wisselen. Zo kon het nog jaren blijven duren…. Ook trad er nog een ander fenomeen op. Julia ging de concurrentie aan met de kinderen van Willem om zijn aandacht.

Als hij contact had met zijn kinderen, voelde Julia zich steeds meer “op de achtergrond” gedrukt. Ze probeerde te verhinderen dat hij dan contact met zijn kinderen had, niet omdat ze dat niet wilde, maar zij wilde hem!!

Je mag echter nooit verwachten dat je nieuwe partner meer om jou geeft dan om zijn of haar kinderen. Kortom: zij waren nog lang niet waar ze komen wilden.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé ? 0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Uit de krant