Afbeelding
Foto: Marie Fick

Boxtel ziet wel wat in smart parking

Algemeen

Boxtel - Het college in Boxtel laat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om slimme parkeermeters in te zetten in Boxtel. Dit stelt wethouder Herman van Wanrooij naar aanleiding van een door Combinatie 95 ingediende motie tijdens het begrotingsdebat afgelopen dinsdag.

Volgend jaar wordt de Boxtelse Markt onder handen genomen. Bovendien loopt in november 2018 de proef met de blauwe zones aan de oostzijde van de Prins Hendrikstraat af. Een goede gelegenheid om de bestaande parkeermeters eens te vervangen voor slimmere varianten, moet de Combinatie 95 fractie gedacht hebben. Steeds geld in de parkeermeter erbij moeten gooien is ook niet alles en voor veel langer moeten betalen dan je daadwerkelijk parkeert jaagt ook mensen weg uit het centrum, zo redeneert fractievoorzitter Peter Manniën. Zijn betoog vindt bijval van alle coalitiepartijen en gedoogpartners PvdA/Groenlinks en VVD.

Ook wethouder Herman van Wanrooij kan zich vinden in het gebruik van slimme parkeermeters en geeft aan de mogelijkheid te gaan onderzoeken. “Met zo’n meter betaal je gewoon voor de periode dat je er ook daadwerkelijk staat”, geeft de wethouder aan. De fractie van BALANS stemt tegen. Ook CDA verwerpt de motie. “Wij vinden slimme parkeermeters beter dan de parkeermeters die er nu staan, maar kúnnen deze motie niet steunen omdat we voor vrij parkeren zijn”, verklaart fractievoorzitter Vera Brouns.

Uit de krant