Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Kay vs Kas

Algemeen

Motorcrosser Kay Karssemakers en motorracer Kas Beekmans wonen hemelsbreed minder dan 5 kilometer van elkaar vandaan. Beiden zijn ze 13 jaar oud. Verder hebben ze beiden een beloftestatus van NOC*NSF en komen ze uit een gezin met een passie voor de motorsport. En beide racers komen uit onze gemeente. Tijd dus om deze jonge snelheidsduivels eens uitgebreid aan de tand te voelen en te kijken welke jongens er achter die grote racehelmen schuilgaan.

Met een grote glimlach vertelt Kay hoe snel zijn crossmotor gaat: “Bijna 100 kilometer per uur.” En de sprongen die hij met de motor maakt zijn soms wel 30 tot 40 meter lang. Nee, de motorsport is niet voor watjes. Kas zijn motor haalt zelfs een nóg hogere snelheid, waarmee hij zich met ogenschijnlijk speels gemak de bochten in werpt.

Beide jongens gooiden de afgelopen jaren hoge ogen, ieder in hun eigen tak van de sport, want naast de grote hoeveelheid overeenkomsten zijn er toch ook grote verschillen. Zo is er natuurlijk de baan waarop gereden wordt: daar waar Kas over het perfect gladde asfalt scheurt, rijdt Kay voornamelijk door zand en modder. “Op de weg rijden… geen bulten, dat is niet zo leuk”, vat hij kernachtig samen. Kas geeft toe dat hij ook wel eens gecrost heeft. “Maar ik houd het toch liever bij asfalt.”

En daar waar in de Molenaar NSF100 klasse, waarin Kas uitkomt, iedereen op technisch dezelfde motor racet, rijden de motorcrossers bij Kay in de 85 cc grote wielen ieder op hun eigen machine.

Dat voor beide jongens een mooie toekomst weggelegd is, lijkt wel duidelijk. Wie van de twee het meest succesvol wordt in zijn tak van sport? De tijd zal het leren.

Hun hele verhaal lees je in de DeMooiBoxtelKrant van 2 augustus.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit