Seniorenvervoer-voorzitter Kees de Waal (l.) nam maandag de cheque in ontvangst uit handen van de wethouder. Rechts teamleider Hans Mestrum.
Seniorenvervoer-voorzitter Kees de Waal (l.) nam maandag de cheque in ontvangst uit handen van de wethouder. Rechts teamleider Hans Mestrum. Foto: Josine Claasen

Cheque van 4.000 euro voor Seniorenvervoer

Algemeen

Boxtel - Stichting Seniorenvervoer Boxtel heeft maandag op de Boxtelse Markt uit handen van wethouder Fred van Nistelrooij een cheque van 4.000 euro in ontvangst genomen. Inmiddels is Seniorenvervoer uitgegroeid tot meer dan een vervoersdienst waarmee Boxtelse ouderen voor een laag tarief binnen de gemeente kunnen reizen. “Het is een babbelbox”, aldus teamleider Hans Mestrum, die daarmee wijst op een ander belangrijk doel: het voorkomen van eenzaamheid.

Met de inmiddels twee elektrische Kia’s die Seniorenvervoer heeft wordt in Boxtel driftig op en neer gereden tussen kien, bridge en menig seniorenflat. En dat voor een vaste prijs van 1,50 euro per enkele rit bij aanschaf van een 10-bonnenboekje of 2 euro voor een losse rit.

En daarmee vervult het seniorenvervoer ook een belangrijke taak in het voorkomen van eenzaamheid. Want veel ouderen die gebruikmaken van het initiatief geven aan dat hun afhankelijkheid van anderen afneemt en ze daardoor minder het gevoel hebben een beroep op hun omgeving te doen. Daarmee verdwijnt ook de schroom om bijvoorbeeld wekelijks naar de bingo, het zwemmen of de bridgeclub te gaan.

Ook de gemeente Boxtel onderschrijft dit, getuige de gift van 4.000 euro. Het gaat hierbij om een eenmalige bijdrage om namens het college de waardering voor dit initiatief uit te spreken. Het bedrag zal worden ingezet om het vervoer voor 55-plussers verder te verbeteren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant