De Mannen van Naam staan vrijdag 29 september op de planken van Podium Boxtel met hun voorstelling De Duivelsbrug.
De Mannen van Naam staan vrijdag 29 september op de planken van Podium Boxtel met hun voorstelling De Duivelsbrug. Foto: Jaap Reedijk.

Oud-Paters zijn nu ‘Mannen van Naam’ en staan in Boxtel

Cultuur

Mannen van Naam was vorig jaar te gast tijdens de Culturale in Podium Boxtel. Dat beviel zo goed, dat het lokale theater besloot de huidige act van de oprichters van Pater Moeskroen te boeken voor dit seizoen. Vrijdag 29 september spelen ze De Duivelsbrug. 

Zanger Ton Smulders vertelt het verhaal van de Duivelsbrug en wordt daarbij muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. 

De mannen stonden ooit aan de basis van feestfolkband Pater Moeskroen, maar bewijzen de laatste jaren meer in hun mars te hebben. Ze brachten al vier theaterprogramma’s op de planken. 

In De Duivelsbrug vertellen ze met hun Keltische folkdeunen over een oude sage. Die dient als kapstok om de actualiteit te duiden en als spiegel om te kijken hoe het met ons morele kompas gaat. 

De voorstelling begint 29 september om 20.15 uur. Kaarten kosten 20.50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl.

Uit de krant