De lustrumeditie van het Muziekstraatje werd wat verplaatst in de hoop regenachtige taferelen als deze te voorkomen.
De lustrumeditie van het Muziekstraatje werd wat verplaatst in de hoop regenachtige taferelen als deze te voorkomen. Foto: Sander van Kasteren

Blaaskapellen reizen naar Boxtel voor Muziekstraatje

Cultuur

Maar liefst 27 muziekgroepen betreden zondag 21 mei een van de vijf podia in het Boxtelse centrum. Die dag is vanaf 11.30 uur de zevende editie van het Muziekstraatje. The Red River Band heeft het muzikale evenement opgezet.

Tussen restaurant Sjefke aan de Stationsstraat en het IJscafé aan de Rechterstraat verrijzen vijf podia om de blaaskapellen in de spotlights te zetten. Naast enkele lokale groepen zoals Ducktownband en The Red River Band zelf, komen de meeste uit de regio. Die dragen mooie namen als The Black WoooW (Loon op Zand), De Verrekesbloas (Veldhoven), slagwerkgroep Hartslag (Oisterwijk) of De Kolderband (Limburg). Het is slechts een greep uit de vele optredens die 21 mei de gehele middag worden gegeven.

Geen entree
Bezoekers betalen geen entree. Wel dienen er munten te worden gekocht voor een drankje. Dit kan alleen contant. Voor de kinderen is er vertier in de vorm van een springkussen, diverse spellen, schminken en een suikerspinkraam.

Het eerste optreden begint om 11.30 uur en is van Zanger Robke, lid van The Red River Band. Het Muziekstraatje duurt vervolgens tot 18.00 uur.

De lustrumeditie van het Muziekstraatje werd wat verplaatst in de hoop regenachtige taferelen als deze te voorkomen. (Foto: Sander van Kasteren)

Uit de krant