Afbeelding

Landmeterspullen voor het scholenproject van Hendrik Verhees gezocht

Algemeen
BOXTEL - In 2013 staat in de gemeente Boxtel een belangrijke persoon centraal, namelijk Hendrik Verhees. Vrijdag 23 april 1813 overleed Hendrik Verhees in Boxtel. In 2013 wordt zijn 200e sterfdag uitgebreid herdacht in de vorm van een Hendrik Verheesproject II, bestaande uit een tiental deelprojecten.

Een van de deelprojecten betreft ’Speur je rijk’, voor de basisscholen in Boxtel. In april en mei 2013 gaan alle groepen 5-6 (ruim zeshonderd leerlingen) van de Boxtelse basisscholen aan de slag met dit scholenproject.

Voor dit project is MIK nog op zoek naar landmeterspullen. Wie kan MIK hierbij helpen? Wie heeft nog landmeterspullen ergens op zolder liggen of…wie kent iemand die nog landmeterspullen heeft die gebruikt mogen worden voor dit schitterende project? Er moet met deze apparatuur een driehoeksmeting uitgevoerd kunnen worden. Heeft u spullen die u beschikbaar wil stellen neem dan contact op met: rose.noel@mikweb.nl.

Het project bestaat uit voorbereidende lessen in de klas én een historische wandeling (in de vorm van een wedstrijd ) met GPS en een grote dosis theater, verzorgd door MIK. Tijdens de wandeling gebruiken ze de kennis opgedaan in de voorbereidende lessen om vragen te beantwoorden in de GPS. De opdrachten bestaan uit diverse culturele activiteiten die leerlingen moeten doen om aan munten én nieuwe coördinatiepunten te komen. Hiermee kunnen ze dan verder lopen naar de volgende schat. Zo kunnen ze de rijkste burger uit de tijd van Hendrik Verhees worden en zich perfect in deze tijd navigeren. De start van de route is bij Kasteel Stapelen in de ridderzaal waar de leerlingen starten met een theaterworkshop. Tijdens deze wandelroute komen ze diverse historische figuren tegen die te maken hebben met Hendrik Verhees. Vraag alleen voor de leerlingen is wie deze personen zijn en wat ze te maken hebben met Hendrik Verhees. Speur je rijk… in de tijd van Hendrik Verhees!!

Het project is een initiatief van Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij ‘Hendrik Verhees’ en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met MIK (ontwikkelaar van het project), CultuurBox en de Boxtelse basisscholen.

Uit de krant