Afbeelding

Ondernemer wil Rots overnemen en maatschappelijke functie behouden

Algemeen
BOXTEL – Woensdagochtend heeft een Boxtelse onderneemster zich gemeld bij de gemeente met een compleet uitgewerkt bedrijfsplan om gemeenschapshuis De Rots over te nemen en op die manier haar maatschappelijke functie te behouden. De onderneemster runt momenteel een zaak in cadeautjes, spirituele zaken, alternatieve gezondheidsproducten, spelletjes, brei- en haakgaren in het centrum van Boxtel en wil haar winkel graag onderbrengen in een deel van het gemeenschapshuis.

Yvonne Snijders wil het pand overnemen van de stichting. Vervolgens committeert Snijders zich eraan om het pand op te knappen en het achterstallig onderhoud aan te pakken. Ook wil zij binnen twee jaar een nieuwe keuken, lift en speeltoestellen realiseren. De grote zaal krijgt overdag een inloopfunctie met gezellige zitjes en mooie scheidingen van bijvoorbeeld plantenbakken. “Door te zorgen dat er extra activiteiten georganiseerd worden, de inloopfunctie verbeterd en we de winkel onderbrengen in het pand denk ik dat de toeloop in De Rots zal toenemen. We zullen meer klanten en bezoekers naar De Rots trekken terwijl we aan de andere kant beter de kosten gaan beheersen”, verklaart Snijders haar plannen.

De Stichting Gemeenschapshuis De Rots, waar Snijders nu nog voorzitster van is, gaat zich met name bezig houden met activiteiten en evenementen waarbij er minimaal zes grote evenementen per jaar georganiseerd gaan worden. Het personeelsbeleid is vooral gericht op mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt en graag willen groeien. Ook op deze manier denkt Snijders invulling te geven aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast stagiaires en personeel blijft Snijders ook werken met vrijwilligers. Ze hoopt met haar plan in ieder geval vijftig procent van de huidige gebruikers te kunnen behouden en wil binnen een jaar de bezetting naar 70% tillen en hiermee het gemeenschapshuis weer een financieel gezonde organisatie maken.

Uit de krant