Afbeelding

Nieuw Vivent contactpunt in Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Zorgorganisatie Vivent opent op 1 oktober een nieuw contactpunt in De Vier kwartieren in Boxtel. Iedereen kan hier terecht met vragen over de zorg en specifieke vragen over de dienstverlening van Vivent.

Voor mensen die geen ervaring hebben met zorg, blijkt het vaak moeilijk om de juiste weg te vinden. Bij welke instantie kan ik terecht voor zorg? Komt mijn moeder in aanmerking voor een verpleeghuisplaats? Hoe moet ik zorg aanvragen? Krijg ik mijn zorg vergoed en door wie? Hoe werkt het met wachtlijsten? Dit zijn slechts enkele vragen die zorgorganisatie Vivent dagelijks krijgt. Om mensen te helpen en de juiste zorg te regelen, opent Vivent op verschillende plaatsen in haar werkgebied contactpunten. In de wijk, dus dichtbij de mensen die met vragen zitten of zorg nodig hebben.

Vivent startte in 2011 met Wijkzorg. Iedere thuiszorgcliënt kreeg een eigen Vivent contactpersoon als aanspreekpunt voor alle vormen van zorg. De Vivent contactpersoon verleent zelf een deel van de zorg als lid van een vast wijkteam. Daarnaast coördineert de contactpersoon de zorg voor deze cliënt, stemt deze af op diens wensen en geeft advies. De Vivent Contactpersoon is ook aanspreekpunt voor alle andere zorgverleners en partners op het gebied van welzijn en wonen in de wijk. Zo legt deze contact met bijvoorbeeld de huisarts of fysiotherapeut. Het Vivent contactpunt in de wijk is één van de vervolgstappen om mensen in de wijk nog beter te informeren.

Iedere maandag en donderdag van 13.00 tot 14.00 uur is een Vivent contactpersoon aanwezig in Gezondheidscentrum De Vier kwartieren, Oisterwijkstraat 2 te Boxtel. U kunt, zonder afspraak, hier binnenlopen voor al uw vragen over zorg en welzijn.

Uit de krant