• Alles

Expositie Boxtelse Laura Wagenaars (do,vrij,zat)

vrijdag 1 juni 10:00 t/m vrijdag 22 juni 17:00 uur

Foto: Sint Lucas

Laura Wagenaars (Boxtel) en Zefania Stokkermans (Breda), oud-studenten van SintLucas, exposeren vanaf donderdag 31 mei hun werk in YourStory in Boxtel. De expositie draagt de titel 'True Colors'. Laura verbleef 1,5 jaar op Aruba en bracht het kleurrijke leven van het eiland in beeld. Het werk van Zefania is een weergave van haar persoonlijke leven waarin toevalligheden en mysterie belangrijke factoren zijn. De opening van True Colors is donderdag 31 mei om 19.30 uur. Het werk van Laura en Zefania is te zien tot en met vrijdag 22 juni.

Liefde voor Aruba

Laura Wagenaars over haar werk dat te zien is bij YourStory: "In de 1,5 jaar dat ik op Aruba verbleef, maakte ik veel foto's. Ik wilde vooral de mooie, kleine dingen van het eiland laten zien. Dat er meer is dan zon, zee en strand. De plekjes waarvan je denkt 'Wow, is dat Aruba'! Dat kreeg ik ook terug van de lokale bevolking, dat ze niet wisten dat die bestonden. Met dit werk toon ik mijn liefde voor het eiland. Zeker voor de natuur. Want die heeft het daar hard te verduren." Nadat ze een grote hoeveelheid beelden had verzameld, kwam voor Laura de volgende stap. Ze bewerkte en voegde foto's samen tot panoramafoto's: "Met die beelden geef ik mijn perspectief op Aruba." Meer info: www.colorsofaruba.com

Intieme huiskamersettings

Zefania Stokkermans: "De foto's die ik voor deze expositie heb gekozen zijn een weergave van intieme huiskamersettings. Ik presenteer bij YourStory mijn werk op een introverte manier, in tegenstelling tot het werk van Laura dat juist extravert is. De foto's vormen een combinatie van foto's uit mijn SintLucas-periode en recenter werk. Ik maak hier een nieuw begin met oud werk." Over haar werkwijze: "Mijn werk ontstaat intuïtief. De kracht hiervan is dat ik een uniek sfeer creëer, die ik nooit van tevoren had kunnen bedenken."

Meer info: http://www.zefaniastokkermans.com/

Foto

In de bijlage zie je met de klok mee:

1. Favoriete plekje op Aruba van Laura Wagenaars

2. Laura Wagenaars

3. Zefania Stokkermans

4. Huis gefotografeerd door Zefania Stokkermans

 

YourStory openingstijden:

Donderdag en vrijdag 10.00-17.00 uur

Zaterdag 10.00-16.00 uur

Stationsstraat 33


deel deze activiteit

Locatie

Your Story St. Lucas
Boxtel
Stationsstraat
5281GA