Schaapskudde Liempde begint aan nieuw seizoen

Algemeen
Liempde - De Schaapskudde Liempde zal zich de komende tijd weer volop aan het publiek presenteren. Zo wordt zondag 17 mei tussen 14.00 en 16.00 uur een koppel schapen geschoren in Kasteren, bij het station van Liempde tegenover De Vlaamse Schuur.

Vanaf begin april is de kudde weer met de herder op pad geweest, en heeft gegraasd op verschillende natuurlijke graslanden in de ecologische verbindingszones. Het aankomende seizoen zal de kudde veel te zien zijn op locaties in Liempde, Boxtel, Sint-Oedenrode, Best en Oisterwijk. Ook wordt er, in samenwerking met Wools of Holland, meer aandacht besteed aan de promotie van de wol van deze schapen en de producten die daarvan gemaakt worden. Ook is er speciale aandacht voor het lamsvlees, waarvan genoten kan worden in een speciaal lamsstoofpotje bij D’n Durpsherberg in Liempde.

Voor de bezoekers van het scheren op 17 mei is er een speciale schaapskuddekorting, waarvan na het scheren gebruikgemaakt kan worden. Meer informatie over de kudde vind je op www.schaapkuddeliempde.nl. In geval van slecht weer kan het zijn dat het scheren niet doorgaat, dit wordt dan op die website vermeld.

Uit de krant