Afbeelding
Foto: Socialistische Partij

SP zorgt voor vervoer woonprotest Rotterdam

Algemeen

Boxtel - De SP zorgt voor een bus die vanuit Boxtel gratis naar Rotterdam rijdt tijdens de woonprotesten in die stad op 17 oktober. De socialisten vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar stem kan laten horen tijdens de demonstratie tegen de hoge woonlasten in ons land.

Nederland kampt met een groot tekort aan betaalbare woningen. De socialisten wijten dat onder meer aan slecht kabinetsbeleid van de afgelopen jaren. Met het oog op de wooncrisis opende de partij een meldpunt dat in korte tijd meer dan 1.000 verhalen voor een zwartboek opleverde. “Betaalbare koopwoningen worden regelmatig opgekocht door vermogende beleggers, waardoor starters en mensen met een lager of middeninkomen weinig of geen kans op een betaalbaar huis hebben”, schrijft de SP in een persbericht.

De partij pleit in Den Haag onder meer voor het afschaffen van de Verhuurderheffing, die ‘een oneerlijke belasting voor huurders’ genoemd wordt, meer betaalbare woningen en het aanpakken van beleggers die huizen opkopen als verdienmodel.

Naast de huren zijn de stijgende energiekosten ook een doorn in het oog van de SP. Zij waarschuwen zowel op lokaal als nationaal niveau voor energiearmoede. De schatting van onderzoeksinstituut TNO is dat een half miljoen mensen al in financiële problemen zitten door de oplopende energielasten. 

Aanmelden voor de busreis richting Rotterdam kan via https://doemee.sp.nl/woonopstand. De bus vertrekt vanuit Boxtel op zondag 17 oktober om 11.30 uur aan de achterkant van het NS-station in de Van Salmstraat. Meer informatie over het protest is te vinden op https://www.woonopstand.nl.

Uit de krant