Afbeelding

RKSV Boxtel behoudt de aansluiting met top drie

Algemeen

Het vaandelteam van RKSV Boxtel blijft aansluiting houden met de top drie in de vijfde klasse D. De benodigde winst op laagvlieger Casteren kostte zondag echter wel de nodige moeite.

In Casteren viel er het eerste half uur niet veel te beleven, al had BOC wel het meeste balbezit. Dit kon echter niet voorkomen dat de gastheren in de 21e minuut op voorsprong kwamen. Na een soortgelijk moment eerder in de 16 van Casteren ging na een handsbal bij Boxtel de bal wel op de stip. Deze wordt onhoudbaar in de rechterhoek geschoten voor de 1-0. Enkele minuten later komt BOC met de schrik vrij na een corner waarbij Jaap Arts de bal loslaat. Erger kan voorkomen worden als de bal uit de 16 wordt gewerkt. Tot aan het rustsignaal gaat het spel over en weer zonder echte kansen.

Na de rust zijn er wat wijzigingen aan de kant van BOC te bespeuren, te weten Lars van Hamond en Valentijn Waals die Lars Timmers en David Iwuchukwu vervangen. Meteen is er wat meer dreiging in het spel en is Boxtel na de aftrap al twee keer gevaarlijk. BOC heeft nu wel het betere van het spel en dit vertaalt zich mede in het feit dat na een uur spelen Casteren voor het eerst in de 2e helft op doel schiet. Even hierna is het wederom Boxtel wat wisselt en verlaat Guus van Raamsdonk het veld voor Stijn van der Steen. Hiermee hebben de Rood- Witten weer snelheid op beide flanken. Dit vertaalt zich na een 70 minuten in de gelijkmaker. Na een aanval over meerdere schijven belandt de bal bij Lars van Hamond. Deze kan ongehinderd opendraaien en schiet de 1-1 binnen.

Na deze goal wordt het spel ook meteen wat harder met een scheidsrechter die hier niet altijd een passende oplossing voor bood. Zo is er wel een vrije trap na driekwart uur na een harde charge op Stijn van der Steen. Genomen door Jari Klijmij belandt de bal bij Owen Kemps die de bal knap achter zijn standbeen door haalt en daarmee de Casterense goalie verrast. Het staat 1-2 en de rollen zijn nu omgedraaid. Casteren gaar nog eens bijschakelen en perst er nog een aantal aanvallen uit. Bij 1 van deze komt Boxtel wederom met de schrik vrij, als na een schot de bal via de paal terug het veld in gaat. Met soms de nodige moeite blijft de defensie van BOC toch overeind. Met nog wat extra tijd erbij getrokken, met nog de enige gele kaart van de wedstrijd voor een speler van Casteren, kan Boxtel toch weer 3 punten bijschrijven en behoudt de aansluiting voor de top 3.

Zondag speelt Boxtel thuis met een wedstrijd tegen Were Di uit Tilburg met de aftrap om 14:30 uur.