Jonge doelverdedigers krijgen ballen op zich afgeschoten en proberen die te stoppen.
Jonge doelverdedigers krijgen ballen op zich afgeschoten en proberen die te stoppen. Foto: eigen collectie

ODC geeft met trainingen extra aandacht aan keepers

Verenigingen

Kinderen met grote handschoenen springen hoog in de lucht en tikken een bal over het doel. Voetbalvereniging ODC biedt sinds vorige week speciale keeperstrainingen, exclusief voor haar jonge goalies. Vorige week oefenden ze op het zijterrein in sportpark Molenwijk.

Initiatiefnemer is trainer Roger van Gennip. Hij benaderde oud-keeper Rens van de Wetering om het plan mee uit te voeren. Van de Wetering: ,,We hebben met het bestuur overlegd en kregen alle medewerking. Met een aantal vrijwilligers, waaronder meerdere doelmannen, geven we nu eens per week een extra training, specifiek voor jonge keepers.”

Motiveren

Het viel op bij ODC dat goalies tijdens de reguliere trainingen hun ei wat minder kwijt konden dan veldspelers. Daardoor wilden doelverdedigers liever gaan voetballen. 

Van de Wetering: ,,Het is onze bedoeling keepers meer centraal te stellen en hen extra te motiveren. We richten ons vooral op basisvaardigheden als vangen en duiken. Daarnaast besteden we aandacht aan positie in de goal, uitschieten, spel verdelen en meevoetballen.”

Achttien jeugdleden meldden zich aan voor de keeperstraining. Eergisteren was de groep nog niet meteen compleet. Een aantal deelnemertjes bleek bij het verkeerde voetbalveld te staan; op het Essche Heike. Van de Wetering: ,,Daar zijn we vorige week begonnen, maar hier op het zijterrein kunnen we langer oefenen en hebben we meer ruimte.”

Elke dinsdag

Elke dinsdag is de ‘keepersschool’ in bedrijf, vanaf 18.30 tot ongeveer 19.30 uur werken de kinderen aan hun techniek. Van de Wetering: ,,Mogelijk splitsen we de groep later naar leeftijd en plakken we er een uur aan vast.”

Foto: eigen collectie.

Uit de krant