Afbeelding

Elektrische fiets voor zuinigste chauffeur Taxicentrale Meierij

Algemeen
BOXTEL – Taxicentrale de Meierij en Besttax zijn vorig jaar gestart met het programma ‘GO4MVO’. Doelstelling is om met het bedrijf de CO2-uitstoot met 15% te verminderen en de overige uitstoot te compenseren om zodoende CO2-neutraal te worden als eerste taxicentrale van Nederland.

Die doelstelling is afgelopen jaar ruimschoots behaald met een vermindering van de CO2-uitstoot met 18% terwijl het aantal gereden kilometers flink is toegenomen. Een prima prestatie van de Liempdse vervoerder die hiermee laat zien maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel te hebben staan. Totaal werd er bijna 18.000 liter brandstof bespaard, mede door de kleine honderd medewerkers diverse tools te geven om hun rijstijl aan te passen en daarmee de uitstoot te reduceren.

Luuk van Kasteren, directeur van Besttax: “We hebben onze medewerkers een cursus gegeven hoe ze zuiniger en beter kunnen rijden. Verder zit er een systeem op alle wagens dat constant de bandenspanning meet waardoor je altijd met de juiste spanning rijdt.” Jan van Kasteren van Taxicentrale de Meierij is ook uitermate tevreden. “Het was voor ons een uitdaging toen we vorig jaar aan dit project begonnen. We dachten niet in de buurt van de 15% te kunnen komen. Ik ben nu dan ook bijzonder trots op al onze medewerkers omdat we veel meer bereikt hebben dan gedacht. Je proeft dat ook onze medewerkers getriggerd zijn en erg goed hun best hebben gedaan.”

Wethouder Peter van de Wiel was vrijdagochtend aanwezig in de nieuwe zaak van Jack Leijten Fiets & Service. Hier ontving de zuinigste chauffeur van beide taxicentrales een splinternieuwe elektrische fiets uit handen van de wethouder. Rian van der Velden is trots op zijn prijs en doet volgend jaar opnieuw een gooi naar de jaarprijs voor de zuinigste rijder. “Je moet gewoon rustig rijden en goed opletten. Ook laat ik op tijd het gas los en laat de auto goed uitrollen”, geeft hij mee als tips.

Uit de krant