Afbeelding

Hobbendonken heeft talentvolle Mondriaantjes en Van Goghjes!

Algemeen
BOXTEL - De kleuters bij basisschool De Hobbendonken zijn druk bezig met een kunstproject en ontpoppen zich tot ware Mondriaantjes en Van Goghjes! Het project bestaat uit het werken met vormen, kleuren en kunst. Er is gestart met de vraag: “wat is kunst en wat weten we allemaal over kunst?” De kleuters wisten te vertellen dat je kunt kijken naar kunst in een museum, maar dat ballet en toneelspelen ook een kunst kan zijn. Ook krijgen de kleuters kunstgeschiedenis. Ze weten wie Vincent van Gogh was, dat hij heel mooie zonnebloemen kon schilderen en dat Mondriaan juist abstracte kunst gemaakt heeft. Maar ze weten ook ze dat Rembrandt van Rijn heel goed kon werken met schaduw en licht.

De kinderen zijn aan de slag gegaan met het maken van eigen kunstwerken. Zo wordt er gewerkt met mozaïek, kralen, schilderen ze hun eigen zonnebloem, werken de oudste kleuters samen aan een kunstwerk op een echt schilderdoek met een echt palet. In de bouwhoek maken ze hun eigen kunstgebouw en in de zandtafel worden zandsculpturen ontworpen. Maar ook krijgen de kinderen drama - en dansles én componeren ze hun eigen muziekstukje nav. kleuren. Kortom...er wordt hard gewerkt door de kleuters zodat aan het einde van het project de speelzaal van de Hobbendonken omgetoverd kan gaan worden tot een heus museum waar de kunstwerken van deze kleine talentvolle kunstenaars te zien zal zijn!

De ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes mogen uiteraard vrijdag 13 september van 8.30 tot 9.15 uur en van 11.30 tot 12.15 uur naar de tentoonstelling komen kijken.

Uit de krant