In 2022 werd een nieuwe onbezoldigd tapper verwelkomd voor het Essche Bierpompfeest.
In 2022 werd een nieuwe onbezoldigd tapper verwelkomd voor het Essche Bierpompfeest. Foto: Edwin Diependaal/Prikbord Esch

Bierpompfeest: kraamhouders kunnen zich melden

Cultuur

De 57e editie van het Essche Bierpompfeest is op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei. Iedereen die al eens een kraam heeft bemand tijdens het evenement kan zich weer aanmelden bij de organisatie. 

Tijdens het jaarlijkse festijn worden nieuwe inwoners van Esch welkom geheten met het vullen van een pul bier dat afkomstig is uit de dorpspomp. Behalve voor de nieuwe inwoners is het Bierpompfeest ook een gezellig samenzijn voor de overige Esschenaren. Zij laten tijdens het evenement zien wat er allemaal in het dorp te doen is. Verenigingen stellen zich voor vanuit de kraampjes die opgesteld staan rond de bierpomp. De markt start om 14.00 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. In de middag- en avonduren zijn er ook diverse optredens op het podium dat op het Marktplein staat.
Verenigingen en clubs die al eerder een kraam hebben gehad op het Bierpompfeest zijn door de organisatie uitgenodigd om weer mee te doen. Ook nieuwe standhouders mogen zich melden. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar info@deesschebierpomp.nl. Alle informatie en voorwaarden zijn te vinden op www.deesschebierpomp.nl.

Uit de krant