Deze foto is niet genomen op de kermis in Esch, maar botsauto's zijn wel ieder jaar te vinden op het Marktplein in het dorp.
Deze foto is niet genomen op de kermis in Esch, maar botsauto's zijn wel ieder jaar te vinden op het Marktplein in het dorp. Foto: Marie Fick, Liempde 2023

Kermis Esch in laatste weekend van mei

Algemeen

In tegenstelling tot vorig jaar en het jaar daarvoor, is de kermis in Esch dit keer in het laatste weekend van mei. Het volksfeest duurt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei, laat de gemeente Boxtel weten. 

De Essche kermis ontbrak tot voor kort in de evenementenagenda op de gemeentelijke website. Een woordvoerder van de gemeente geeft duidelijkheid: ,,Het eerste volle weekend in mei valt samen met de dodenherdenking, er is besloten dan geen kermis te houden. Op 9 mei is het Bierpompfeest waardoor het Marktplein niet beschikbaar is.”
In overleg met de kermisexploitant keek de gemeente naar mogelijkheden. Rekening houdend met de beschikbaarheid van de attracties, overige kermissen en evenementen in de regio is men uitgekomen op het laatste weekend van mei.

Twee jaar geleden werd de switch gemaakt naar het eind van de meivakantie. Mede op verzoek van de inwoners zelf. Zij gaven dat aan in een enquête die de gemeente Boxtel hield over de kermissen in de dorpen. Nu is er dus weer gekozen voor een paar weekjes later.

Uit de krant