Bij de Proeftuin was het goed toeven in een voorjaarszonnetje. (Foto: Masha Arts-Raaijmakers)
Bij de Proeftuin was het goed toeven in een voorjaarszonnetje. (Foto: Masha Arts-Raaijmakers) Foto: Masha Arts-Raaijmakers

Culinair genieten tijdens 13e editie De Proeftuin

Algemeen

Het is al jaren dé start van het buitenseizoen in Boxtel: De Proeftuin, georganiseerd door Lions Club Boxtel Belles Amies. Dit gezellige en culinaire familie event vindt plaats op zondag 14 april van 14.00 tot 19.00 uur in de tuin van vakschool SintLucas aan de Burgakker. 

De opbrengst gaat deze keer naar Stichting Woongewoon, de kleinschalige woongemeenschap van zeven jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking in de voormalige pastorie van de Heilig Hartkerk. Het bedrag ondersteunt hen bij de aanleg van een tuin, die een flinke opknapbeurt nodig heeft. 

Smullen

Tijdens de dertiende editie kunnen Boxtelaren kennis maken met lekkernijen van Brasserie Cis en restaurant De Rechter uit Boxtel, en De Koekenbakker uit Lennisheuvel. ‘Ieder maakt vijf kleine, gevarieerde hapjes’, vertelt Yvonne van As, voorzitter van de Proeftuin-commissie. ‘Ik heb de menukaarten al gezien en kan verzekeren dat het smullen wordt!’ 

Kinderen

Naast het culinaire gedeelte besteden de Lions ook veel aandacht aan de kinderen. ‘Het is tenslotte een familie event waar de ommuurde tuin van SintLucas zich perfect voor leent’, aldus Van As. Terwijl ouders kunnen bijkletsen en genieten van hapjes, is er voor de jongste jeugd volop vermaak zoals nagels lakken, sleutelhangers en snoepkettingen maken, silent disco en een ranjabar. Oudere kinderen kunnen deelnemen aan diverse sportieve en muzikale activiteiten. Zo komen The Rodeo dancers uit Gemonde linedancen en verzorgt Marcia Treffers van Moevz Sport & Dans twee dansoptredens. Kinderen kunnen aansluiten en hun beste dansmoves laten zien. ST0KE sluit de dag met livemuziek extra swingend af.

Draaiboek

‘De afgelopen edities kwamen er meer dan duizend bezoekers naar De Proeftuin’, vertelt Lionspresident Diana van de Wiel trots. ‘Er ligt een dik draaiboek en de 22 gedreven dames die onze club sterk is laten niets aan het toeval over. Het belooft dus weer een mooi en hopelijk zonnig event te worden! 

De Proeftuin start zondag 14 april om 14.00 uur in de tuin van SintLucas aan de Burgakker. De entree is drie euro, kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Meer informatie is te vinden op www.instagram.com/boxtelbellesamies.

Uit de krant