Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden. Foto: Gerard Schalkx.

Expositieruimte De Kleuskes zet deur open

MuBo 10 jaar

Expositieruimte De Kleuskes aan de Oud Dijk 19 in Liempde is zondag 21 april en zondag 5 mei geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. Bezoekers krijgen dan een inkijk in het leven van de vrijgezelle broers en zussen Van der Velden, die samenwoonden op de oude boerderij. 

Op de hooizolder van het voormalige stalgedeelte beheert heemkundestichting Kèk Liemt sinds 1989 een collectie gebruiksvoorwerpen. Deze werden vroeger in en om de boerderij gebruikt door de familie, in de volksmond de Kleuskes genaamd. De expositie ‘In en um ‘t gedoentje’ verhaalt over hun leven en hoe ze zoveel mogelijk zelfvoorzienend waren. In de expositieruimte wanen bezoekers zich terug in de tijd. Zij krijgen ook stukje geschiedenis over de Liempdse klomp mee.

Uit de krant