Vlrn: Jade Roovers (links), Esmee Komen en junior Wiese van den Eertwegh van Tabitta turnden goed tijdens de kwalificatiewedstrijd in Heerenveen voor het Nederlands kampioenschap.
Vlrn: Jade Roovers (links), Esmee Komen en junior Wiese van den Eertwegh van Tabitta turnden goed tijdens de kwalificatiewedstrijd in Heerenveen voor het Nederlands kampioenschap. Foto: eigen collectie.

Turnsters Tabitta naar halve finale NK

Sport

Esmee Komen (derde divisie) en Wiese van den Eertwegh (junior eerste divisie) stromen door hun prestaties door naar de halve finale van het Nederlands kampioenschap. Zaterdag 23 maart kunnen de turnsters van Tabitta zich zelfs plaatsen voor de landelijke eindronde.

De turnsters moesten zo’n 220 kilometer reizen voor de laatste kwalificatiewedstrijden in Heerenveen. Niet alleen Esmee en Wiese kwamen in actie, ook Jade Roovers kreeg de kans om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd. Zij sprong voor het eerst sinds lange tijd een tsukahara, een uitvoering met een hoge moeilijkheidsgraad. Op dat onderdeel deed zij bovenin mee. 

ACHTSTE

Op brug en vloer eindigde Jade respectievelijk op een vierde en derde plek. In het algemene klassement werd Jade achtste. Ondanks deze knappe prestatie, mag Jade toch niet naar de halve finale: ze kon een vorig kwalificatietoernooi namelijk niet volledig turnen.

Esmee was daarin gelukkiger. Ook zij turnde een stabiele wedstrijd. Vooral op het onderdeel balk wist zij haar zenuwen goed in bedwang te houden. Op dit onderdeel behaalde zij de derde score van deze wedstrijd. De rest van de onderdelen turnde Esmee ook binnen de top tien, wat haar allround een knappe zesde plek opleverde en een plekje bij de halve finalisten. Ook Wiese van den Eertwegh mocht haar derde kwalificatiewedstrijd turnen. Zij begon eveneens op het onderdeel sprong. De juniorturnster traint hard om de moeilijkheidsgraad van haar oefeningen omhoog te krijgen. De wedstrijd kwam nog net te vroeg om dit op sprong te laten zien. Op balk toonde Wiese een stabiele oefening, die haar de derde score opleverde. De twaalfde plek in het eindklassement was voldoende voor de halve finale in Purmerend op 23 maart.

Juniorturnster Wiese van den Eertwegh (eerste divisie) op de springbok in Heerenveen.

Uit de krant