Kay Karssemakers werd derde in Turkije.
Kay Karssemakers werd derde in Turkije. Foto: Huub Munsters Fotografie

Kay Karssemakers ook in Turkije op het erepodium

Sport

Motorcrosser Kay Karssemakers uit Boxtel staat met nog één wedstrijd te gaan nog altijd tweede in de strijd om het Europees kampioenschapm 250cc. Hij belandde in het Turkse Afyonkarahisar voor de achtste keer op het erepodium.

De negentienjarige Boxtelaar pakte niet alleen voor de achtste keer een top drie-notering, het was ook zijn zevende podiumplaats op rij. In de tijdtraining kwam Karssemakers tot een tiende plek. Na het vallen van het starthek voor de eerste manche raakte hij in de eerste bocht ingesloten. Eenmaal weer ‘vrij’ werkte de Husqvarna BT-Racing-rijder zich al snel op naar een achtste plaats. Hij stoomde gaandeweg door naar plek vijf en wist die vast te houden tot de finish.

In de tweede manche pakte Karssemakers direct de tweede plek, en kwam door een val van de koploper zelfs helemaal vooraan te rijden. Hij hield de leiding in de wedstrijd zeven rondes vast, maar finishte uiteindelijk als tweede. Zijn prestaties waren voldoende voor een derde plaats in het dagklassement.

In het weekend van 23 en 24 september rijdt de Boxtelaar de tiende en laatste race van het Europees kampioenschap 250cc op het Britse circuit van Matterley Basin.

Kay Karssemakers in actie in Turkije.

Uit de krant