Padellers Merletten lopen titel in hoofdklasse mis

Het eerste padelteam van LTV De Merletten is er niet is geslaagd de titel in de landelijke hoofdklasse te veroveren. Ulvenhout was afgelopen zondag op Sportpark Molenwijk met 3-1 te sterk voor de Boxtelaren.

Vooraf was de opdracht voor de Boxtelse formatie, gesponsord door Bosch Wijnkopers, duidelijk: er waren minimaal drie punten nodig om de champagne te kunnen ontkurken.
Pepijn van Hal en Jeroen van Beers beten het spits af tegen Youp de Kroon en Julian Prins. De runners-up van het laatste Nederlandse kampioenschap bleken een maatje te groot voor het Boxtelse duo: 2-6, 2-6.
Rob van Thiel en Lex Enklaar kwamen vervolgens in hun wedstrijd tekort tegen Marijn Prins en Tygho Schoonus: 5-7 3-6. Ook Pascal de Jager en Pepijn van Hal wisten hun dubbel niet te winnen, waarna Van Beers en Enklaar de Boxtelse eer wisten te redden door Schoonus en Andersen-Roëd te verslaan.

Ondanks de nederlaag keek captain Bas Kuijten positief terug: "We hebben ons kranig geweerd, maar deze tegenstander was net een maatje te groot. We kijken uit naar de zomercompetitie in juni, waar we weer hele mooie wedstrijden tegemoet kunnen zien."

Het padelteam van LTV De Merletten komt vanaf 10 juni uit in de landelijke eredivisie, waar ze de vijf sterkste teams van Nederland treffen.