Een eerdere editie van De Proeftuin. Vorig jaar stonden er foodtrucks, maar dat was eenmalig.
Een eerdere editie van De Proeftuin. Vorig jaar stonden er foodtrucks, maar dat was eenmalig. Foto: Cock Stam

De Proeftuin weer met Boxtelse restaurants

Het is al jaren dé start van het buitenseizoen in Boxtel: De Proeftuin, georganiseerd door de Lions Club Boxtel Belles Amies. De twaalfde editie van dit gezellige en culinaire familie-event vindt plaats op zondag 16 april van 13.00 – 19.00 uur in de tuin van SintLucas. 

,,Deze keer weer met smaakmakers en lekkernijen van verschillende Boxtelse restaurants", vertellen Lions-voorzitter Brechtje Klein en Yvonne van As, voorzitter van de proeftuincommissie.
,,Afgelopen jaar was het, in de nasleep van corona, niet mogelijk voor Boxtelse restaurants om aanwezig te zijn bij De Proeftuin. We hebben toen gekozen voor foodtrucks, zodat het alsnog kon doorgaan. Een eenmalige oplossing waar we destijds heel blij mee waren", aldus Van As. ,,Toch heeft De Proeftuin als doel om Boxtelaren kennis te laten maken met restaurants en lunchzaken uit Boxtel en omstreken. Fijn dat het deze editie weer kan met de culinaire lekkernijen van Restaurant Cis, De Koetsier en De Rechter, alsook lunch- en speciaalzaak Deegeluk."
Naast het culinaire gedeelte besteden de Lions ook veel aandacht aan de kinderen. ,,Het is tenslotte een familie-event waar de ommuurde tuin van mbo-vakschool SintLucas zich perfect voor leent’, aldus Van As. ,,Terwijl ouders kunnen bijkletsen en genieten van hapjes, is er voor de jongste jeugd volop vermaak zoals nagels lakken, de grabbelton, een ranjabar en snoepkettingen maken. De oudere kinderen kunnen deelnemen aan diverse sportieve en muzikale activiteiten. Over muziek gesproken: tijdens De Proeftuin zal een DJ tegen de achtergrond muziek draaien. We sluiten de dag extra swingend af met livemuziek van de band Stoke."
,,De afgelopen edities kwamen er meer dan duizend bezoekers naar De Proeftuin", vertelt Klein trots. ,,Er ligt een dik draaiboek en de 22 gedreven dames die onze club sterk is laten niets aan het toeval over. Het belooft dus weer een mooi en hopelijk zonnig event te worden, waarvan de opbrengst dit jaar naar Stichting Leergeld Boxtel gaat. Deze stichting biedt kinderen in de gemeente Boxtel kansen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, wat ze anders om financiële redenen niet hadden gekund. Dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren, vind ik geweldig", aldus Klein.
De Proeftuin start zondag 16 april om 13.00 uur in de tuin van SintLucas aan de Burgakker. Toegangskaarten kunnen daar op de dag zelf worden gekocht. Meer informatie op www.instagram.com/bellesamiesboxtel.