Voor veel jeugd van MEP stond het hockeyen in de winter op een laag pitje. Woensdag 1 maart ontwaakten de kinderen uit hun sportieve winterslaap, want de club hield een feestelijke boostertraining, als opmaat voor de lentecompetitie, die het afgelopen weekend is begonnen.
Voor veel jeugd van MEP stond het hockeyen in de winter op een laag pitje. Woensdag 1 maart ontwaakten de kinderen uit hun sportieve winterslaap, want de club hield een feestelijke boostertraining, als opmaat voor de lentecompetitie, die het afgelopen weekend is begonnen. Foto:

MEP ontwaakt uit winterslaap

Vanaf vijf uur dartelden woensdag 1 maart de jongste hockeyers en het G-team van MEP over de velden, een uur later was het de beurt aan de iets oudere kinderen. Ze speelden knotshockey, een spelregelquiz en ook ‘gewone’ hockeyoefeningen. 

Selma Bakker, coördinator jongste jeugd bij MEP: ,,De training staat deze dag in het teken van teambuilding, van elkaar weer zien. De competitie begint weer, zo’n feestelijke activiteit wakkert het enthousiasme extra aan.”
De hockeyclub zet zich op allerlei vlakken in voor de maatschappij en koppelde ook nu een goed doel aan de boostertraining. Er vond een inzameling plaats voor de voedselbank. Die leverde tien flinke kratten met producten op.
Onder een heldere, langzaam roze kleurende winterlucht klonk gelach, gejoel en het geluid van harde ballen op houten sticks. Over samenwerking gesproken: twee groepen meisjes hielden zich bezig met een spel waar geen bal aan te pas kwam. Wel hoepels. ,,Pas op, de grond is lava”, riepen ze. Alleen in een hoepel stonden ze veilig. Om vooruit te komen, gaven ze elkaar dus steeds zo’n stuk speelgoed door, zonder een voet buiten hun ring te zetten. Teamwork in optima forma. En volop plezier.