Projectkoor zingt Johannes Passion

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben wilde Projectkoor Brabant Vught in 2020 laten kennismaken met zijn Johannes Passion. Door het uitbreken van de coronapandemie kon de geplande uitvoering in de Lambertuskerk helaas geen doorgang vinden.

Projectkoor Brabant gaf de moed echter niet op en heeft rekening houdend met de geldende maatregelen in het najaar van datzelfde jaar de Johannes Passion op een bijzondere manier toch nog uitgevoerd: buiten, in de unieke setting van het bos van Hotel Guldenberg in Helvoirt. Op zaterdag 1 april voert Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt de Johannes Passion van J.S. Bach alsnog uit in de sfeervolle Lambertuskerk in Vught. De uitvoering vangt aan om 20.00 uur (kerk open om 19.30 uur). Kaarten kosten 27,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.projectkoorbrabant.nl.

Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Zie ook www.projectkoorbrabant.nl.