PRAAT: over zorg

Op donderdag 16 februari houden Brabants Centrum en Bibliotheek Boxtel de zesde editie van de talkshow PRAAT! Gespreksleider Maartje van der Lee gaat deze avond in op de vraag: Hoe zorgen we in Boxtel voor elkaar? De betaalbaarheid van de zorg komt steeds meer in het geding. Er wordt meer appèl gedaan op eigen verantwoordelijkheid. Dat vraagt op veel terreinen inzet van de lokale samenleving. Maar hoe doen wij dat in gemeente Boxtel eigenlijk? 

Wat is er van een dorp, van organisaties en van jou als bewoner nodig om meer oog te hebben voor elkaar? Denk aan bewoners met een psychiatrische achtergrond die langer thuis blijven wonen, of de bewoner met beginnende dementie of mogelijk de jongeren die je veelal verveelt rond ziet hagen. Wie is er voor hen verantwoordelijk? Wat zegt het over onze zorg? Welke ingrediënten heeft een dorp nodig om meer oog te hebben voor deze bewoners?
Tijdens de talkshow schuiven verschillende gasten aan, waaronder lokale bewonersinitiatieven zoals SPILL en Boxtel Vooruit. Daarnaast gaan we in gesprek met de directeur van Elde groep, de nieuwe directeur van JOOST, maar ook ContourdeTwern, R-Newt en Wiebe Lijer van D66, zullen deze avond meepraten.
Ontvangst van deze avond is om 19.30 uur. Het programma zelf begint om 20.00 uur en vindt plaats in D’n Liempdsen Herd. De toegang is gratis, graag wel even aanmelden via https://huis73.op-shop.nl/23951/praat-hoe-zorgen-we-in-boxtel-voor-elkaar/16-02-2023