Kampioensambitie krijgt aardige knauw

Rugby

De ambitie van rugbyteam Ducks/Oysters om kampioen te worden in de Plate competitie kreeg in de thuiswedstrijd tegen Pigs een aardige knauw. Geheel onnodig werd er een nipte 24-27 nederlaag geleden.

Gelijk na de kick off had The Pigs uit Arnhem het betere van het spel en had de thuisploeg problemen om de bal in bezit te krijgen en te houden. Dit kwam vooral door het betere grondwerk en agressie van de bezoekers. Na tien minuten leverde dit een penalty op die 0-3 betekende. Kort hierna was bij de eerste tegenaanval van Ducks/Oysters het gelijk raak , Pim van Esch scoorde een try en zette 5-3 op het scorebord. Hierna waren de teams aan elkaar gewaagd, kort voor rust een penalty voor Pigs. Deze werd met hun krachtige voorwaartsen omgezet in 5-8 voorsprong, tevens ruststand.

Voorsprong
De periode na de rust leek Ducks/Oysters de wedstrijd naar zich toe te trekken. Remco Vaes forceerde een doorbraak die door de goed mee gelopen Mauro Saccomani werd omgezet in een 10-8 voorsprong. Hierna een goede lijn aanval die wederom door van Esch werd afgemaakt, een duidelijk 17-8 werd de stand.

Toen begon echter het fouten festival, slordig balverlies na een scrum betekende 17-15. Hierna geen goede discipline in een penalty situatie en een penalty try tot gevolg betekende 17-22. Weg voorsprong en Ducks/Oysters kon in de achtervolging. Het geluk leek ze toe te lachen, de Pigs fly half botste ongelukkig met een mede speler waardoor Wouter Puts de bal op een presenteerblaadje kreeg: 24-22.

Echter Ducks/Oysters maakte vlak voor tijd een voorwaarts bal in het try gebied. De daardoor toe gekende 5 meter scrum werd door het sterke pack van Pigs omgezet in een try, 24-27. Het slotoffensief van Ducks/Oysters leverde een penalty op, men koos niet voor de zekere kick wat de gelijk maker zou zijn. Door de bal te spelen ging men voor de volle winst, dit mislukte waardoor de nederlaag een feit was.

Komende zondag wacht koploper Wild Rovers in Doetinchem, zij voeren de ranglijst aan voor Pigs en Ducks/Oysters.