Scouting Boxtel bestaat 20 jaar.
Scouting Boxtel bestaat 20 jaar. Foto: Arjen Kerkhoven | Scouting Boxtel.

Scouting Boxtel viert 20-jarig jubileum in mei

Dit jaar viert Scouting Boxtel haar 20-jarige bestaan. Op zaterdag 13 mei organiseert de vereniging een feestelijke dag voor leden, ouders, vrijwilligers en ook oud-vrijwilligers. 

Van 10:00 tot 16:00 uur staat er in en om de blokhut een leuk programma klaar voor alle leden van Scouting Boxtel. Ouders van de leden zijn vanaf 15:00 uur welkom voor een korte receptie, waarbij ze onder andere de mogelijkheid hebben om oude foto’s te bekijken en leuke verhalen uit te wisselen.

In de avond, van 19:00 tot 00:00 uur, staat er een feestavond op het programma. Tijdens deze avond zal er ook nog een act zijn en wordt er natuurlijk gezorgd voor muziek en een drankje. 

Naast de huidige vrijwilligers zijn ook alle oud-vrijwilligers welkom. Voor deze avond dienen vrijwilligers en oud-vrijwilligers zich aan te melden via www.scoutingboxtel.nl/jubileum.

Ontstaan
In het jaar 2000 vond een fusie plaats van de Scoutingverenigingen St. Paulus, Kardinaal Lavigerie en Pioniers ‘85, waaruit Scouting2000 ontstond. Twee jaar later, op 1 september 2002 is Scouting Boxtel opgericht, nadat ook de Rosa van Lima groep zich aansloot bij de rest. De groepen draaiden toen al een aantal jaar onder hetzelfde dak: blokhut De Wickiup aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Ter gelegenheid van het jubileum heeft Scouting Boxtel een mooi boek gemaakt met allerlei leuke verhalen over de geschiedenis van Scouting in Boxtel. Dit boek is te bestellen voor slechts vijf euro per stuk via www.scoutingboxtel.nl/jubileum.
Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.