Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther.
Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther. Foto: Joris Bisschops

Attentie, attentie: inschrijven voor deelname!

Attentie, attentie, attentie! Voor iedereen die geen uitdaging uit de weg gaat en niet achter het net wil vissen voor een startplek tijdens het 24-Uurs Solexrace Festival op zaterdag 26 en zondag 27 augustus in Heeswijk-Dinther. Op een solex voor KiKa of als deelnemer aan de Brascross met helemaal nieuw de Schijt mét de Bazen-klasse. Er zijn op alle fronten slechts een beperkt aantal startplekken! De inschrijvingen starten zaterdag 4 februari om 11.00 uur. Té laat is vol is vol en een gemiste kans op een doldwaas avontuur.

Terwijl de muts, das en handschoenen nog binnen handbereik liggen dromen we al over een blauwe lucht met een stralende zon, ronkende motoren, tenten, podia en muziek. We krijgen nu al honger en dorst in het vooruitzicht op de bult gezelligheid waar het 24-Uurs Solexrace Festival garant voor staat. Als bezoeker, maar óók als deelnemer.

Meemakertje
Een uitdaging, iets wat je ooit gedaan moet hebben, een bucket list dingetje en een meemakertje. Meedoen is doorgaans geen once in a life time experience. Na ervan geproefd te hebben, smaakt het namelijk geheid naar meer en wil je die ultieme ervaring, die adrenaline stoot geheid nóg een keer. Kan navraag lijden bij degene die het voornoemde al meemaakten. Zij houden al tijden lang angstvallig in de gaten wanneer het inschrijven voor deelname aan de Brascross en 24-uurs solexrace voor KiKa start. Bij laatstgenoemde maar ook in de maar liefst negen verschillende Brascross klasse zijn er namelijk maar een beperkt aantal startplekken en uwes voelt ‘em al aankomen; Vol is vol!

Meedoen
Vanaf 5 t/m 103 jaar oud kan iedereen meedoen op al wat een beetje of een beetje veel pruttelt, snort en gast. Naast 24 uur rondrijden op een solex is er de Luier-, Snotneuzen-, Brommercross-, Cross-, Snevelbokken licht-. Zwaar-, Ontiegelijk Zwaar en Gescharrel met een Barrelklasse is er dit jaar de primeur van de Schijt mét de Bazen-klasse. Lees het goed. Geen poep áán maar Schijt mét de Baas. Een team uitje. Een samenwerkingsverband, moment van liefdevolle verbinding en vooral samen gás geven. Een nieuwe autoklasse met ruimte voor sluikreclame en minimaal twee en maximaal zes collega's die het samen aandurven. Zoals op alle fronten geldt; meedoen is belangrijker dan winnen. Snel zijn is niet nodig. Creativiteit en verkleden wél.

In een aantal categorieën is het nodig om vooraf een ontwerp te maken en deze in te zenden. De meest in het oog springende knetter gestoorde ontwerpen krijgen van de organisatie groen licht. Voor details en voorwaardes voor elke categorie verwijzen wij in deze naar de website en gelijk ook nógmaals de waarschuwing er op tijd bij te zijn. 

Noteer het op je voorhoofd zodat eenieder het ziet en het niet vergeten wordt. Zaterdag 4 februari vanaf 11.00 uur inschrijven via www.24uurssolexrace.nl