Cursus ‘Korte verhalen schrijven’

In februari start een nieuwe schrijfcursus! We beperken ons tot het schrijven van korte verhalen, waardoor we meer tijd en aandacht kunnen besteden aan de valkuilen die zich bij dit specifieke genre voordoen. Ook het schrijven van een column hoort daarbij. 

In deze cursus gaan we spelenderwijs in op alle aspecten van het korte verhaal en geven elkaar feedback aan de hand van specifieke aandachtspunten. Waar zal ik over schrijven? Hoe ga ik dat doen? Wanneer is mijn personage geloofwaardig? Wat doet de locatie met het verhaal? Hoe omzeil ik die vervelende censor in mijn eigen hoofd? Hoe kom ik op een goed idee? Hoe komt het verhaal over op de lezer /luisteraar? Dit zijn allemaal vragen die aan de orde komen.
Begrippen als: ‘show, don’t tell’; plot; spanningsboog; perspectief en dialoog komen uitgebreid aan bod. We gaan aan de hand van voorbeelden en speelse oefeningen leren om een boeiend verhaal te schrijven waar we trots op kunnen zijn!
Wanneer: wekelijks vanaf 27 februari van 14.00 tot 16.30 uur. Hoe vaak: tien bijeenkomsten. Voor wie: voor volwassenen die graag schrijven. Locatie: in de tuinkamer van gemeenschapshuis ‘de Rots’ Boxtel. Docent(e): Irma Uhlenbusch. Prijs: 175 euro. Voor opgave en informatie: 06-10 66 43 94 of www.zinnenenzo.com