Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Rondleidingen door MuBo op zaterdag- en zondagmiddagen

Meer weten over de geschiedenis van Boxtel, dan is een rondleiding door onze enthousiaste gidsen in Museum Boxtel voor u een verrassende en leerzame beleving. Voor iedere bezoeker een feest der herkenning met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids u kan vertellen. 

In de eerste helft van 2023 kunt u zicht aanmelden voor een rondleiding op de volgende zaterdagen: 11 en 25 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni en 1 juli. en op de volgende zondagen: 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2, 16 en 30 april, 14 mei, 11 en 25 juni.

Bezoekersinfo
De rondleiding start om 14.00 uur en duurt inclusief introductie 1,5 uur. Maximaal 12 deelnemers per gids. De kosten bedragen € 5,00 per persoon of € 2,00 met museumkaart. Men dient zich van te voren aan te melden op info@muboboxtel.nl of telefonisch op 06-16041898. Elke rondleiding start in de MUBO-ontvangstruimte met een korte introductie over de geschiedenis van Boxtel. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal om daar te zien, te horen en te beleven wat de vaste collectie te bieden heeft.

Rondleiding op aanvraag
Naast de vaste dagen kan voor groepen ook altijd een rondleiding op afspraak worden aangevraagd, ook op werkdagen. U kunt uw aanvraag indienen op info@muboboxtel.nl of bel met 06-16041898.

De gidsen
De rondleidingen worden om beurten verzorgd door onze twee gidsen. Dat zijn Ben Ophof, die als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgt, én historicus Willem Wittenberg, die in MUBO samen met Ben Ophof al eerder een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel.

De geschiedenis van Boxtel
De canon van Boxtel vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 50 onderwerpen. De 50 onderwerpen zijn geclusterd in negen thema’s en verbeeld en verwoord in negen digitale aanraakschermen. De negen thema’s zijn: Boxtel aan de Dommel, Religie, Gebouwen, Markante Boxtelaren, Oorlog & Vrede, Nijverheid & Industrie, Beeldende Kunst, Onderwijs & Zorg en Verenigingsleven.