Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Officiële zegening van De Ontmoeting

Met een ceremoniële zwaai van de wijwaterkwast werd De Ontmoeting zondag ingezegend door pastoor Jacques Grubben. Het contactpunt voor Liempdenaren in de Heilig Hartparochie is sinds 3 februari open.

Nu de pastorie in Liempde niet meer in gebruik is, is De Ontmoeting, onderdeel van dienstencentrum De Kloosterhof, het nieuwe contactpunt voor Liempdse parochianen. Bij de inzegening waren veel inwoners aanwezig, zij hadden speciaal voor deze gelegenheid een lied gemaakt.

MISINTENTIES

De plek is ingericht voor vergaderingen, ontmoetingen op zaterdagen, pauzemomenten van de vrijwilligers die het kerkhof onderhouden en administratieve werkzaamheden. De Ontmoeting heeft een eigen gemarkeerde brievenbus waarin voortaan de misintenties worden gedeponeerd in plaats van bij de pastorie. Overige post kan ook naar Kloosterhof 7 ter attentie van De Ontmoeting gestuurd worden, maar bij voorkeur nog steeds naar het pastoraal centrum, Duinendaal 2 in Boxtel. In ieder geval in het weekend, wanneer de misintenties worden geïnventariseerd, wordt de brievenbus geleegd.

De naam van de ontmoetingsplek is een verwijzing naar het gelijknamige parochieblad dat ruim dertig jaar wekelijks thuis werd bezorgd bij de Liempdenaren. Het is dus tevens een knipoog naar het verleden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding