Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

De Amateur voert nu de lijst aan in biljartcompetitie

Waar er twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Die uitspraak was afgelopen week van toepassing in de top van de librecompetitie die de Boxtelse Biljart Bond houdt. Want terwijl Uit de Kom en Het Groene Laken in een verwoede strijd om de koppositie verwikkeld zijn, heeft De Amateur 1 nu de leidende rol op zich genomen.

Het gaat waarschijnlijk tot de laatste speelronde duren voordat de uiteindelijke winnaar zich toont. De Amateur 1 heeft namelijk één wedstrijd meer gespeeld dan zijn achtervolgers Uit de Kom (op een achterstand van 24 punten) en Het Groene Laken (op 26 punten). De koploper heeft dan pas zijn wedstrijdvrije week. De grootste kanshebbers hebben dus ruimschoots de tijd om zich te bezinnen, hun hoeven te schrapen en op de eindstreep af te stormen.

Ondertussen wist De Amateur 2 op maandagavond in Het Geveltje twee wedstrijden te winnen met twaalf punten. Tonnie van der Steen en Corné Franken waren te sterk voor Perry van Weert en Bennie Bakker. Maar de bezoekers uit De Comsche Hoeve lieten zich niet onbetuigd en veroverden eveneens twee maal twaalf punten. Michel de Gelder en René van Tongeren zegevierden over Harrie Appeldoorn en John Aarts. Uit beide teams behaalde een speler bijna het dubbele van zijn gemiddelde. Dit gold voor Van der Steen en De Gelder.

INTERESSE

Ook op maandag, maar dan in De Adelaar, liet Het Groene Laken zien nog steeds volop geïnteresseerd te zijn in de Boxtelse titel. In de wedstrijd tegen De Amateur 1 wist de ploeg alvast vijf punten in te lopen. Vooral Jo Bovens deed het die avond voortreffelijk en als penningmeester was hij met zijn series niet te zuinig. Joop de Langen, die wegens gebrek aan spelers twee keer moest aantreden, leverde in zijn eigenlijke partij de enige overwinning aan zijn club.

Op vrijdag leverden De Comsche Hoeve 2 en 't Krijtje een gelijkopgaande strijd. Voor de thuisclub zorgden Pascal Leijten en Robert Huijberts voor de winst van twee keer twaalf punten, voor de bezoekers deden Gerard van den Biggelaar en Jan Klokgieters dat.

Na tien ronden staat De Amateur 1 op de eerste plek in de librecompetitie met 345 punten, gevolgd door De Comsche Hoeve 2 (330 punten) en 't Krijtje met 327 punten.