Vier kampioenen voor Judo Club Liempde

Judo Club Liempde is vier kampioenen rijker. De club nam zaterdag 3 maart met 17 judoka's deel aan de Judo Cup Brabant die in sportcentrum De Leye in Oisterwijk werd gehouden.

De meeste judoka's van de Liempdse club waren actief in het eerste deel. Elf judoka's werden in verschillende poules ingedeeld. Wat opviel was dat de judoka's feller zijn geworden. Keira Kreijveld en Roel van Erp stonden sterk te judoën en wonnen al hun wedstrijden. Zij werden dan ook kampioen van hun poule.
Jop van de Ven en Senn Steenbakkers zaten samen in een poule. Beide lieten erg mooi judo zien en moesten flink knokken voor hun punten. Ze werden echter een aantal keer verrast en die wedstrijden gingen dan ook verloren.

In de volgende ronde namen Gijs de Wit en Migus Ribeiro deel. Ondanks dat Ribeiro moe was wist hij al zijn potten te winnen en werd hij eerste. De Wit werd de eerste twee wedstrijden verslagen maar kwam daarna sterk terug in de volgende twee potten waardoor hij nog verdienstelijk derde werd.

In de derde ronde deden Cas de Wit, Guus Zwijnenberg, Ivar van Weert en Mees Koster mee. Zwijnenberg had er veel zin in en was ook erg fel. De een na laatste wedstrijd uit zijn poule ging tussen hem en Cas. Beide jongens lieten fel judo zien en gingen er voor. Cas wist uiteindelijk te winnen en werd hiermee eerste, Zwijnenberg kreeg een derde plek.

Al met al weer een dag met mooi en tactisch judo op een goed georganiseerd maar ook pittig toernooi van Team Coolen. Maar alle judoka's zijn met een mooie oorkonde naar huis gegaan.