Bram Trouwhorst (bas) en Esther Kronenburg (sopraan) soleren tijdens het concert met ensemble Profondamente.
Bram Trouwhorst (bas) en Esther Kronenburg (sopraan) soleren tijdens het concert met ensemble Profondamente. Foto:

Passiemuziek klinkt in Boxtels kerkje

Het ensemble Profondamente, bestaande uit sopraan- en bassolisten, twee violen, drie viola da gamba's en orgel, treedt zaterdag 3 maart op in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. De organisatie is in handen van de werkgroep Klassiek in de Kerken, die zich ten doel stelt muziekuitvoeringen van een hoogwaardig niveau te realiseren.

Profondamente werd opgezet door Eelco Kooiker (orgel) en Martijn Verbrugh (viola da gamba) en begeleidt regelmatig kamerkoren, vocale ensembles en solisten. Daarnaast organiseert het gezelschap ook eigen projecten. Het programma dat in de protestantse kerk ten gehore wordt gebracht, staat in het teken van de passietijd: 'Lijden en dood - vergankelijkheid in de Noord-Duitse barok'. Composities van Matthias Weckmann, Johann Christoph Bach, Dietrich Buxtehude en Franz Tunder komen voorbij.

Solisten tijdens de uitvoering zijn sopraan Esther Kronenburg en bas Bram Trouwborst. Kronenburg studeerde oude vocale muziek aan het conservatorium van Tilburg en heeft nu zangcoaching van Xenia Meijer. Ze treedt voornamelijk op in ensembleverband, met de nadruk op muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Trouwborst studeerde eerst geschiedenis daarna Ruslandkunde. Pas later besloot hij naar het conservatorium in Tilburg te gaan. Naast het werken met ensembles, wordt hij regelmatig gevraagd voor solistische bijdragen in cantates en oratoria.

Het concert van ensemble Profondamente vindt op 3 maart plaats van 16.00 tot 17.00 uur zonder pauze. De toegangsprijs (inclusief drankje) bedraagt 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar krijgen 5 euro korting. Reserveren is mogelijk via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl.

OP DE FOTO: Bram Trouwhorst (bas) en Esther Kronenburg (sopraan) soleren tijdens het concert met ensemble Profondamente.

Afbeelding