Brons voor compoundteam L'Union Liempde

Het eerste compoundteam van de Liempdse handboogschutterij L'Union won afgelopen weekeinde brons op de rayonkampioenschappen indoor in eigen huis. Vorig jaar werd de titel nog binnengesleept, maar prolongatie zat er niet in: de derde plek bleek het hoogst haalbare voor Bert van de Wiel, Eef Quinten en Erik van der Velden.

Het erepodium was alsnog een prestatie van formaat. Quinten was namelijk ziek en Van der Velden veranderde een week voor het toernooi van release-materiaal. Dit was te zien aan de scores in de voorronde: de Liempdenaren plaatsten zich uiteindelijk als derde voor de halve eindstrijd.

Daarin kwam het compoundteam van L'Union uit tegen Nimrod uit het Bossche Hintham. In de eerste ronde namen de Liempdse schutters brutaal de voorsprong en ontstond er hoop voor het bereiken van de finale. Die bleek ijdel: Van de Wiel kwam voor zowel de tweede als laatste pijl van zijn serie tijd tekort om te schieten. Nimrod profiteerde hier dankbaar van en gaf L'Union in de volgende twee doorgangen geen kans om die klap te boven te komen. Het werd 219-211 voor de Bosschenaren.

L'Union 2, met Rien en Karin van der Velden en Marieke Termeer in de gelederen, verloor ondertussen van Willem Tell uit Leende met 218-196. Als beste verliezer van de pre-finale ontving L'Union 1 uiteindelijk toch het brons en eindigde de andere ploeg van de Liempdse schutters als vierde.

Het recurveteam van L'Union nam daags ervoor deel aan de rayonkampioenschappen in de A-klasse en stelde teleur. Johan Holsken, Youssef el Kourdi, Peter de Kroon en Wilma Holsken reikten met hun score van 1.499 punten niet verder dan de zevende plaats en misten daardoor de finales.