Extra activiteiten in Hobbycentrum in de maand maart

Naast de vele cursussen biedt het Hobbycentrum aan de Baroniestraat in Boxtel ook ruimte aan extra activiteiten. Zo wordt op woensdag 7 maart een lezing gehouden over nationale volksliederen, komen mensen op dinsdag 13 maart alles te weten over de Matthäus Passion van componist Bach en begint op donderdag 15 maart een nieuwe training Omgaan met iPad en iPhone.

Tijdens de Olympische Winterspelen is de verwachting dat het Wilhelmus weer regelmatig te horen is, als de sporters een gouden medaille in de wacht hebben kunnen slepen. Maar waarom wordt in Nederland gezongen dat we de Spaanse koning altijd geëerd hebben? En wat is er zo bijzonder aan de tekst van het Wilhelmus? Deze vragen komen aan bod tijdens de lezing over het volkslied op 7 maart vanaf 13.30 uur. Ook over andere volksliederen wordt die middag uitleg gegeven.

Op 13 maart staat om 13.30 uur de Matthäus Passion van Bach centraal. Het is een traditie geworden dat in de goede week voor Pasen deze compositie integraal wordt uitgevoerd. Bach heeft in de Matthäus Passion een heleboel verstopt.

Mensen die graag willen leren omgaan met een tablet of smartphone, kunnen vanaf 15 maart deelnemen aan een nieuwe training. De eerste bijeenkomst wordt gekeken welke apparaten iedereen heeft en wat iemand al kan. Afhankelijk daarvan worden groepjes geformeerd.

Aanmelden voor alle activiteiten is mogelijk via de website www.hobbycentrumboxtel.nl of via telefoonnummer (0411) 21 03 55.