Afbeelding

Irene hervat competitie met overwinning

De voetballers van Irene hebben een verdiende overwinning geboekt op TPO uit Moerdijk. Al kort na de aftrap werd duidelijk dat de Gemondse ploeg voetballend de bovenliggende partij was. Met 4-0 werd de opponent aan de kant geschoven.

Het jonge team van coach Michael van de Wal probeerde met snel combinatievoetbal de defensie van TPO te ontregelen. Dit leverde al snel wat kansen op die niet benut werden. In een tijdsbestek van twintig minuten vond Irene echter vier keer het doel. Eerst was het Bryan Hellings die de bal keurig binnen tikte. Daarna liet Rob Groenendaal op snelheid de defensie van TPO zijn hielen zien. Hij haalde verwoestend uit. Vervolgens scoorde Ferdy van Zon na een knappe actie over de rechterflank; hij verraste de keeper met een schot op doel terwijl de doelman een voorzet verwachtte. Tenslotte profiteerde Owen van Lith van een lange bal die door de laatste man van TPO verkeerd werd ingeschat; de speler van Irene ging alleen op de keeper af en speelde hem simpel uit.

EINDUITSLAG

In de tweede helft zakte Irene wat meer in en was TPO een stuk feller en agressiever dan in de eerste helft. De Gemondenaren hadden moeite met het fysieke spel van TPO. Het leverde aan beide kanten echter weinig kansen meer op waardoor de ruststand ook de einduitslag werd.

OP DE FOTO: Irene-speler Ferdy van Zon blokkeert het schot van een voetballer van TPO. De Gemondse ploeg won met 4-0. (Foto: Hans Verberk).