Van de leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel ontving de Vincentiusvereniging Boxtel talloze knuffels. Die werden in de kerstperiode geschonken aan inwoners die van een laag inkomen moeten rondkomen. (Foto: Vincentiusvereniging).
Van de leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel ontving de Vincentiusvereniging Boxtel talloze knuffels. Die werden in de kerstperiode geschonken aan inwoners die van een laag inkomen moeten rondkomen. (Foto: Vincentiusvereniging). Foto: Vincentiusvereniging

Kerstpakkettenactie: een hele operatie...

360. Dit was het aantal aanvragen voor een kerstpakket dat Vincentiusvereniging Boxtel ontving. De producten waren bedoeld om inwoners die van een laag inkomen rond moeten komen een feestelijke kerst te geven.

Bij de Vincentiusvereniging kwamen 240 aanmeldingen binnen, onder wie de mensen die via welzijnsorganisatie ContourdeTwern in aanmerking wilden komen voor een pakket. Voor cliƫnten van de Voedselbank zijn 93 pakketten samengesteld. Vanuit alle kanten heeft Vincentius volop medewerking en donaties gehad, zo laat het bestuur weten. Zo ontving voorzitter Toon van der Sloot talloze knuffels die de kinderen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel hadden ingezameld. ,,De operatie vergde een behoorlijke voorbereiding", laat Arnold Krielen van de Vincentiusvereniging weten. ,,Pakketten moeten verschillend zijn van samenstelling. Zo zijn er huishoudens met en zonder kinderen en hebben mensen bepaalde voedingseisen."

Het inpakken van de pakketten gebeurde in het pand van Voedselbank Boxtel aan de Achterberghstraat, dat de organisatie in oktober betrok. ,,Alle pakketten zijn hartelijk ontvangen door de bevolking", aldus Krielen. ,,Bijzonder was weer het overhandigen van pakketten en attenties aan de 23 Eritrese meisjes die in 2015 naar Boxtel kwamen. ,,Verder gaven we 22 pakketten aan Pierpaolo en Andrea Flesia ten behoeve van de mensen die zij onderdak en hulp verlenen."