Afbeelding

DVG verliest oefenduel tegen Sint-Michielsgestel

In voorbereiding op de tweede competitiehelft speelden de voetballers van DVG een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Sint-Michielsgestel. De 1-2 voorsprong werd in de slotfase door de uitploeg teniet gedaan.

Voor trainer Ashwin van Kessel van Sint-Michielsgestel was het een bijzonder duel: de voormalige coach van DVG was weer even terug in Liempde en gaf vooraf aan dat een echte vergelijking tussen beide ploegen niet reëel was. Er ontbraken te veel spelers en deze wedstrijden vormen de beste gelegenheid om andere voetballers ook een kans te geven zich te laten zien.

De Liempdse ploeg kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Twan van den Broek. Hij ontfutselde de bal van een verdediger en speelde vervolgens de laatste man en de keeper uit. Kort voor de rust werd de stand gelijkgetrokken door een afstandsschot dat licht getoucheerd werd door een speler en steeds verder van de handen van Rens van den Akker weg draaide: 1-1.

In de tweede helft kwam DVG snel op voorsprong door een doelpunt van Bas van Houtum. Het duel leek daarna lange tijd op een overwinning voor de thuisploeg uit te draaien maar kort voor het eindsignaal kreeg Sint-Michielsgestel een vrije trap. Die was ingestudeerd. Inspelen op een aanvaller, een kaats terug met een strakke voorzet en vervolgens de bal binnenkoppen. Klinkt simpel en zo was het eigenlijk ook. Het tweede team van DVG kwam ook uit tegen Sint-Michielsgestel en won wél: 2-4.

De oefencampagne van DVG wordt zondag om 12.00 uur afgesloten met een thuiswedstrijd tegen RKSV Boxtel. (Foto: DVG Liempde).