't Ivoor wint afgetekend in Roois libreduel

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor boekte vorige week een afgetekende overwinning op Het Wapen van Eerschot 1 in Sint-Oedenrode. Met name Don van der Wiel en Fouad Hasbani deden van zich spreken. Met moyennes van respectievelijk 18.18 en 10.83 wonnen zij overtuigend hun partijen.

Als koploper in haar klassement leed 't Ivoor 2 een gevoelige nederlaag (30-16). Alle drie partijen gingen verloren tegen Royal 4. Het team voert nog altijd de ranglijst aan, maar haar voorsprong is geslonken tot één punt. Het derde libreteam kon ook al geen potten breken en verloor met 28-21 het uitduel met Bommelwaardse Mesters.

DRIEBANDEN SUCCESVOL

In de spelsoort driebanden-groot was 't Ivoor te sterk voor De Hazelaar 1 (24-19). Leo van Westelaken en Louis van der Meijden boekten een overwinning. Bernhard Legierse moest genoegen nemen met vier punten.

Ook bij het driebanden-klein was de Boxtelse club succesvol. Rio Bar 1 werd met 28-24 aan de zegekar gebonden. René de Windt speelde een prima partij met een moyenne van 0,547, maar Louis van der Meijden haalde uit met een moyenne van 1,225 en won ruim zijn partij. Jacques van Loon begon sterk aan zijn partij, maar liet de winst uit zijn handen glippen en moest genoegen nemen met acht punten.