Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Nieuwe jaar in Lennisheuvel start gezellig

Voor de zesde keer vond zondag 7 januari in Lennisheuvel de nieuwjaarswandeling plaats van wijkplatform RKO (Rond Kern en Orion) en de buurtverenigingen Het Marske, Gescheurd Hemd en De Mijlpaal. Evenals vorig jaar waren wethouder Peter van de Wiel en burgemeester Mark Buijs aanwezig. Er werd natuurlijk gewandeld, er was ruimte voor de conventionele nieuwjaarswensen, maar er werd ook gesproken over de bouw van het aanstaande Biomassaplein.

Van de Wiel liet zich op Facebook positief uit over het jaarlijkse event: ,,Wat hebben de gezamenlijke buurtverenigingen in Lennisheuvel het, samen met RKO, toch goed voor elkaar. Half Lennisheuvel komt naar de Orion om elkaar een gelukkig 2018 te wensen om daarna in groepen te voet of met fiets de omgeving te verkennen. Het is elk jaar weer een genot om daar als wijkwethouder bij te mogen zijn."

Ook burgemeester Buijs sprake lovende woorden en dan met name over het prachtig opgeknapte gemeenschapshuis De Orion. Ook roemde hij de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet om van de nieuwjaarswandeltocht met lunch, jaarlijks door zo'n honderdvijftig mensen bezocht, wederom een succes te maken.

BIOMASSAPLEIN

Aandacht was er tevens over de realisering van het aanstaande biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B. Wil Swinkels van buurtvereniging De Mijlpaal geeft aan dat hier de nodige vragen over waren. ,,Mensen hebben zorgen over de gevolgen van de bouw van dit plein."

In een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst over het Biomassaplein en GreenTech krijgen bewoners woensdagavond vanaf 19.30 uur bij eetgelegenheid Meneer Klaver de mogelijkheid hun vragen te stellen aan wethouder Van de Wiel. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding