Huub Steevens
Huub Steevens Foto: Podium Boxtel

Voetbalcollege Stevens en Van Aerle

Twee PSV-iconen van weleer, Berry van Aerle en Huub Stevens, vertolken donderdag 11 januari de hoofdrollen in een onderhoudend voetbalcollege op de planken van Podium Boxtel. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley, nemen beide voetbaliconen hun publiek vanaf 20.15 uur mee op een verbale reis langs de hoogte- en dieptepunten in hun respectievelijke loopbanen. Kaartjes kosten 18 euro.

Helmondenaar Berry van Aerle (foto rechts) werd met PSV vijf keer landskampioen. Met de Eindhovense club pakte hij in 1988 de Europa Cup 1 en kroonde zich in datzelfde jaar met Oranje tot Europees kampioen. Anti-held Van Aerle, 35 keer international, was na zijn voetballoopbaan kort postbode en is tegenwoordig scout bij PSV. Ook vormde hij het middelpunt van een musical.

DUITSLAND

Huub Stevens (foto boven) speelde ook bij PSV, kwam tot 35 interlands voor Oranje, maar was als trainer succesvoller. De geboren Limburger, die zijn profcarrière als voetballer startte in zijn geboorteplaats bij Fortuna Sittard, werkte als oefenmeester een seizoen bij PSV, maar maakte toch vooral furore in Duitsland. Met cultclub Schalke 04 veroverde hij de UEFA Cup en werd er uitgeroepen tot 'trainer van de eeuw'. Twee jaar geleden stopte Stevens zijn trainersloopbaan op fysieke gronden.

Op de plek waar Van der Ley onlangs oud-wielerprof Michael Boogerd interviewde, krijgt het publiek tijdens voetbalcollege uitgebreid de kans vragen te stellen aan het duo.

Huub Stevens
Berry van Aerle