nouk van Beerlage maakte de meest bijzondere kerstgroep: van Lego-blokjes. Uit handen van kapelaan Geoffrey de Jong ontving zij zaterdagochtend haar eerste prijs.
nouk van Beerlage maakte de meest bijzondere kerstgroep: van Lego-blokjes. Uit handen van kapelaan Geoffrey de Jong ontving zij zaterdagochtend haar eerste prijs. Foto: SPPiLL

Mooiste 'kribke' staat op de Strijpenhof

De van Lego-steentjes gemaakte kerstgroep van Anouk van Beerlage (Strijpenhof 1) is zaterdag uitgeroepen tot het meest bijzondere 'kribke' in Liempde. Van de ruim 210 kerststallen die verspreid over het hele dorp tot en met Driekoningen (6 januari) zijn te bewonderen, waren er negen genomineerd voor de uitverkiezing. De creatie van Van Beerlage kreeg de meeste stemmen.

Als tweede prijs eindigde buurtvereniging Kasteren met een levensgrote kerststal op het adres Kasterensestraat 23. De buurmannen Kees van Aarle en Frans van den Biggelaar wonnen de derde prijs. Zij maakten de complete kerststal van berkenhout Deze is te bewonderen op Barrierweg 11.

Zaterdagochtend werd door de werkgroep van de Kribkesroute samen met kapelaan Geoffrey de Jong een ronde gemaakt langs de prijswinnaars. De geestelijke reikte niet alleen de prijzen uit, ook voorzag hij samen met de winnaars elk nominatiebord van een extra bordje. Onder de stemmers werd een Op Liemt Gemunt-waardebon verloot. Deze is gewonnen door Thijs Ketelaars.

DIGITALE ROUTE

De Kribkesroute in Liempde, de grootste van Nederland, ging op 16 december van start en bestaat uit vier wandelroutes. Startpunt is het Raadhuisplein in Liempde; routefolders zijn verkrijgbaar in het voormalig raadhuis, als ook in horecabedrijven in de buurt. De digitale versie van de route, eenvoudig te gebruiken is op iedere smartphone, biedt allerlei leuke informatie vinden over de verschillende kribkes. Scan hiervoor de QR-code uit de folder of vanaf het spandoek bij de startlocatie. Meer informatie: www.kribkesrouteliempde.nl.

De buurmannen Kees van Aarle en Frans van den Biggelaar namen beslag op de derde prijs.
nouk van Beerlage maakte de meest bijzondere kerstgroep: van Lego-blokjes. Uit handen van kapelaan Geoffrey de Jong ontving zij zaterdagochtend haar eerste prijs.
Buurtvereniging Kasteren won de tweede prijs.