Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Swingend afscheid van het jaar 2017

Terwijl op NPO 2 de Top 2000 in volle gang was, vertolkte De Aggemarvanhuisaf Band op de voorlaatste dag van het oude jaar tal van pophits uit de eindejaarslijst live in grand café Rembrandt. In een anderhalf uur durend optreden gaven de vocalisten Fenne van Wuijtswinkel en Henny van den Boom een extra dimensie aan de klanken van het blaasorkest. Coverband Mr. C zorgde voor een heerlijk toetje toe.

Alle kaartjes voor het jaarlijkse optreden van het Boxtelse blaasorkest gingen van de hand voor de muzikale uitsmijter van het jaar. Het glaasje bubbels dat bij de prijs was inbegrepen, vond bij binnenkomst gretig aftrek. Met moderne én klassieke hoogtepunten uit het pop-repertoire gaven bandleider Sjef van Weert en de muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band een fraai visitekaartje af.

MOOI CONTRAST

Jaarlijks nodigt het orkest andere vocalisten uit voor een gastoptreden tijdens het Oudjaarsbal. De keuze voor het zoetgevooisde stemgeluid van Fenne van Wuijtswinkel was een schot in de roos. Ze kroop net zo makkelijk in de huid van Amy Winehouse (Valerie) als van Withney Houston (I Wanne Dance With Somebody). De Boxtelse liet horen dat zij niet voor niets door theaterdiva Karin Bloemen is uitverkoren om in maart met haar een nummer te vertolken in het Bossche Theater aan de Parade. Rocker Henny van den Boom, die ook de presentatie van het optreden verzorgde, vormde daarmee een mooi contrast. Hij vertolkte onder meer Demasiado Corazon van Mink DeVille en Zwart Wit van Frank Boeijen. Gezamenlijk brachten de vocalisten op overtuigende wijze Iedereen Is Van De Wereld (The Scene) ten gehore.

REGIOBAND

Vanaf elf uur stonden de regionale coverband Mr. C in de spotlights van grand café Rembrandt. De formatie die eerder optrad onder de naam G@zzerop! wordt gevormd door onder meer muzikanten uit Boxtel, Liempde en Olland en stuwde de gezellige en uitgelaten sfeer van het Oudjaarsbal naar een nog grotere hoogte.

De Aggemarvanhuisaf Band bereidt zich nu voor op het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert (zondagmiddag 20 januari) en het Waggelpodium (carnavalszaterdag 10 februari); beide activiteiten vinden ook plaats in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Medio april is er voorts een optreden in samenwerking met het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie. Het is een van de activiteiten in het kader van het 110-jarig bestaan van de muziekvereniging. (Foto's: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding