Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Ploegersprins Joannes duikt het nieuwe jaar in

PÅL JANSEN

Gadegeslagen door 50 à 60 omstanders dook prins Joannes (links op de foto) van carnavalsrijk Ploegersland maandag het nieuwe jaar in. Samen met zijn adjudant én buurman Arthur Brands was de koldervorst een van de 15 deelnemers van de eerste nieuwjaarsduik in Liempde.

,,Het was prachtig om hier aan mee te doen, een mooie ervaring", verklaarde adjudant Arthur die samen met prins Joannes na de duik weer in 'buurman & buurman'-kostuum te vinden was. Gewapend met een waterdichte GoPro-camera op zijn badmuts en met zijn zoon die de Facebookfilmpjes van hem en zijn adjudant maakt, was ook de prins blij mee te kunnen doen. ,,En we konden een bijdrage leveren aan de Jeugdnatuurwacht."

Met de verkoop van worstenbroodjes die gesponsord werden door bakkerij Van Eijndhoven werd namelijk ook geld ingezameld voor de jonge natuurliefhebbers. ,,Als organisatoren dragen wij zelf ook wat bij zodat we aan een mooi bedrag komen", lichtte Henry van Middegaal van café 't Huukske toe, die de eerste Liempdse nieuwjaarsduik samen met uitbater Ton van Alphen van D'n Durpsherberg organiseerde.

De twee kroegbazen gingen zelf óók kopje onder. Net als 'Ronderlino Wunderlich' (Ronny Schuurmans) die bekend is van het Loeriefoepe 2017. ,,Ik heb aan Ton (van Alphen) beloofd mee te doen, maar wat een slecht idee was dit", grapte Schuurmans voordat hij het water indook.

Liempdenaar Harold Prinsen, herkenbaar aan zijn groene klavertjespak, arriveerde op een wel heel ludieke wijze. Hij was de laatste duiker van de dag want Prinsen had 'pech onderweg'. Een bergingswagen brachten hem en zijn fiets met oranje zwaailichten naar het nieuwjaarsbad. Daarnaast was de auteur van dit artikel een van de deelnemers, onder de impressie dat de organisatoren het bad verwarmd hadden. Dat viel tegen: het water was ijskoud...

(Foto's: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding