Enkele prijswinnaars van de decemberactie van 2022  poseerden in januari in Eetwinkel Select met hun prijzen. Geheel rechts wethouder Mariëlle van Alphen die de prijzen overhandigde.
Enkele prijswinnaars van de decemberactie van 2022 poseerden in januari in Eetwinkel Select met hun prijzen. Geheel rechts wethouder Mariëlle van Alphen die de prijzen overhandigde. Foto: eigen collectie.

Winkeliers Selissen pakken in de feestmaanden extra uit

Zakelijk

De bekende decemberactie van winkeliersvereniging Selissen loopt sinds vrijdag 17 november. Tot en met zaterdag 23 december kunnen klanten zegels sparen. Met volle spaarkaarten maken zij kans op mooie prijzen.

Alle winkeliers doen mee, zegt Youri van Alem van supermarkt Plus in de Van Beekstraat. Tijdens de actieperiode ontvangen klanten bij elke vijf euro die ze bij een van de deelnemende winkels besteden, een zegel. Tien plakkers vullen een kaart.
Vorig jaar leverde de spaaractie circa 20.000 volle kaarten op. Van Alem: ,,Vanwege de verminderde bereikbaarheid in november door de wegwerkzaamheden in de Achterbergstraat pakken we met extra mooie prijzen groot uit. We willen mensen stimuleren bij hun lokale ondernemers boodschappen te doen.”
De plaatselijke winkeliers zorgen voor leefbaarheid in de buurt, stelt hij. Zij zetten activiteiten op touw, zoals bijvoorbeeld de kerstmarkt, brengen sfeer en leveren service. De sinterklaas- en kersttijd zijn altijd al druk voor ondernemers, in Selissen hopen ze daar nog eens een schepje bovenop te doen. De drie hoofdprijzen zijn een Batavus E-bike ter waarde van 1799 euro, een minuut gratis winkelen bij de Plus en een 43 inch smart televisie. Daarnaast zijn er nog zo’n vijftien kleinere prijzen. Op 28 of 29 december krijgen winnaars te horen dat ze prijs hebben.

Uit de krant