Afbeelding

Creatieve webshops komen tot leven door Kijkvenster

Algemeen
BOXTEL - Kijkvenster, in Boxtel gevestigd aan de Breukelsestraat 3, biedt om de paar maanden een podium aan een ander initiatief. Dit keer hebben drie jonge creatieve webshops het raam ingericht. Troonart, Like Loes en Onze Juweeltjes hebben de etalage versierd met zelfgemaakte woonaccessoires. Op 12 juli, 26 juli en 31 augustus houden de dames open dag, van 12.00 tot 17.00 uur.

Het kijkvenster is een bijzonder initiatief, dat laat zien dat je creatief kunt omgaan met leegstand. Marilou Vorsselmans, uitbater van het kijkvenster, vertelt: “We bieden het pand te koop aan, maar we willen tot ‘het zover is’ de ruimte een creatieve bestemming geven. Dus bieden we elke keer een ander initiatief de mogelijkheid de ruimte in te richten. Zo ontstaat een creatief broeinest, waar jonge ondernemers hun eerste stappen zetten. Heel inspirerend en bijzonder om te zien. We beleven er zelf ook veel plezier aan. Het zou prachtig zijn als meer verhuurders op deze manier met leegstand omgaan.”

Ruby van der Sande van Onze Juweeltjes heeft samen met haar zussen Kyra en Romy een webshop met allerlei handgemaakte accessoires. Van telefoonhoesjes van vilt, tot gehaakte rammelaars en lampen met een gebreide kap. De dames bieden hun waar online aan. Ruby: “We hebben al eerder een kijkvenster in Helmond gehad, we zijn ontzettend trots dat we nu hier onze spullen uit mogen stallen. Het is heel bijzonder om je webshop op deze manier tot leven te zien komen. Wij zien het vooral als een hele leuke hobby en vinden het dan ook geweldig dat we deze kans krijgen.”

Troonart is een initiatief van de zussen Aura en Sanne van de Sande. Ze maken woonaccessoires van klei. Daarnaast maken ze schilderijen en wandborden van hout. Marloes van Geel maakt onder de naam Like Loes tassen en sieraden. Tijdens de open dagen bundelen de dames hun krachten. “We gaan samen leuke acties bedenken en hopen dat we kunnen laten zien wat we allemaal in huis hebben. We zijn allemaal heel gedreven en werken vooral met passie. We vinden het vooral erg leuk om dit te doen!”

Uit de krant