Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 7f37ed
Foto: Ruud van Casteren
Bedrijfs nieuws

Gemeente Boxtel zegt samenwerkingsovereenkomst met SPIN op

  Zakelijk

Boxtel - De gemeente Boxtel zegt de samenwerkingsconvenant met ondernemersvereniging SPIN op. Dat laat wethouder Eric van den Broek namens de gemeente weten in een brief aan de vereniging. Als reden voor de opzegging noemt de gemeente dat de afspraken onvoldoende bijdragen aan direct contact met de ondernemers op industrieterrein Ladonk. Deze ondernemers verenigen zich in SPIN, hoewel niet iedere ondernemer op het industrieterrein er deel van uitmaakt. De opzegging wordt op 5 september 2019 van kracht.

Het opzeggen van de afspraken betekent volgens de gemeente niet dat er geen overleg meer met SPIN zal plaatsvinden. Wel zorgt dit ervoor dat de onderhandelingspositie van SPIN, als belangenbehartiger van de ondernemers op Ladonk, in een ander licht komt te staan. De gemeente geeft in een brief naar de ondernemersvereniging aan vaker direct met ondernemers in contact te treden in plaats van met SPIN. "Op dit moment zijn we deze wijze van ondernemersparticipatie, onder meer door bezoeken aan individuele bedrijven, verder aan het uitwerken", vervolgt wethouder Eric van den Broek in de brief.

De convenant was in april 2015 gesloten met als doel de samenwerking tussen gemeente en ondernemers te verbeteren en 'een streep onder een roerig verleden te zetten'. Daarin zijn gemeente en SPIN niet geslaagd, zo meent de wethouder: "Wij stellen vast dat de constructieve relatie die beide besturen voor ogen hadden, ondanks alle acties, nooit tot stand is gekomen." Dat blijkt onder meer uit het staken eerder dit jaar van het reguliere overleg tussen beide partijen. Dit gebeurde na een roerige periode waarbij SPIN en de gemeente het diverse malen met elkaar aan de stok hadden, onder meer over het biomassaplein dat op Vorst B op de planning staat.

"Wij hebben door de jaren heen veelvuldig gesproken met het SPIN-bestuur over de onderlinge verhoudingen", aldus de wethouder. "Als gemeentebestuur hebben wij altijd de bereidheid gehad de kritische geluiden vanuit SPIN op te pakken en daar iets mee te doen", vervolgt hij in zijn brief, ondersteund met enkele voorbeelden.

SPIN geeft aan verrast te zijn door het nieuws, maar laat ook weten er inmiddels een constructief gesprek met de wethouder over te hebben gevoerd. "Volgens mij hebben we een positief gesprek gehad en beëindigd met de schriftelijke verklaring dat de gemeente SPIN juist wil blijven betrekken bij economische onderwerpen", laat SPIN-voorzitter Patrick van Loosbroek weten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>